Max Verstappen op het circuit van Zandvoort
NOS Sport

Verstappen maakt goede indruk in derde training: Mercedessen op halve seconde

Max Verstappen heeft in Zandvoort een waardevolle derde vrije training kunnen afwerken voor de Grand Prix van Nederland. De Nederlander noteerde de beste tijd, voor zijn Mercedes-concurrenten Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

Het gat tussen Verstappen en de Mercedessen was flink: Bottas werd tweede op 0,556 seconde en Hamilton klokte met een verschil van 0,794 de derde tijd.

Crash Sainz

De training werd op het zonovergoten Circuit Zandvoort, met wederom tienduizenden racefans op de tribunes, na twintig minuten voor ruim tien minuten onderbroken door een crash van Carlos Sainz.

De Spanjaard verloor bij de Gerlachbocht (de tweede bocht) de controle over zijn wagen en crashte in de boarding van het circuit. Sainz stapte enkele momenten later ogenschijnlijk ongedeerd uit zijn Ferrari, die zwaar beschadigd van het circuit werd getakeld.

In deze trainingssessie bleek dat coureurs tijd nodig hebben om aan het circuit wennen. Naast de crash van Sainz, maakte Lando Norris (McLaren) kennis met de grindbak en maakten Charles Leclerc (Ferrari) en Mick Schumacher (Haas) een slippertje.

Sebastian Vettel bleek nog niet te zijn verlost van de problemen aan zijn Aston Martin. De Duitser had vrijdag last van motorproblemen en miste in het begin opnieuw de controle over zijn auto. Hij kwam uiteindelijk wel tot een respectabel aantal raceronden.

Max Verstappen op het circuit van Zandvoort

De Finse Formule 1-coureur Kimi Räikkönen ontbrak zaterdagmiddag in Zandvoort. De 41-jarige rijder van Alfa Romeo werd bij een test positief bevonden op corona.

De regels bepalen dat hij met onmiddellijke ingang in quarantaine is gegaan in zijn hotel. De wereldkampioen van 2007 reed vrijdag wel de vrije trainingen.

Alfa Romeo wees de Poolse reserverijder Robert Kubica aan om Räikkönen te vervangen.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland is om 15.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl