NOS Sport

Zandvoort wil niet racen zonder fans en ziet Formule 1 dit jaar afhaken

Er komt dit jaar definitief geen Formule 1-race op Zandvoort. Er was aan het circuit gevraagd of er later dit jaar een race zonder publiek kan worden gehouden, maar dat ziet de organisatie niet zitten.

Het evenement is nu in zijn totaliteit doorgeschoven naar volgend jaar. "2020 wordt 2021", laat racedirecteur Jan Lammers weten.

Hij vervolgt: "We willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland. We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten."

Louis Dekker, Formule 1-verslaggever van de NOS, is niet verrast door het nieuws. "Dit is wat iedereen wilde. Ik kan wel zeggen: gelukkig is een grand prix zonder publiek in augustus of september van de baan."

"Je wilt geen grand prix zonder publiek. Zandvoort heeft lang uitgekeken naar de rentree en dan wil je een feestje vieren met fans. Ze hadden een contract voor de jaren 2020, 2021 en 2022. Ik neem aan dat dat nu ook 2023 wordt."

De Grote Prijs van Nederland zou eigenlijk op zondag 3 mei worden verreden, maar kon als gevolg van het coronavirus niet doorgaan. Er is nog geen nieuwe datum voor de race in 2021 vastgesteld.

Coureurs keken uit naar kombochten

"Ontzettend balen dat Zandvoort is uitgesteld. Het vernieuwde circuit zag er heel cool uit met de kombochten en alle andere aanpassingen", laat de populaire Australische Renault-coureur Daniel Ricciardo weten.

In maart werd het vernieuwde circuit voor het eerst in gebruik genomen door Max Verstappen.

Lammers vlagt Verstappen weg op Zandvoorts asfalt

De organisatie van de Formule 1 werkt aan een nieuwe kalender voor dit jaar. Het is de bedoeling dat het seizoen uit vijftien tot achttien grands prix gaat bestaan. De beoogde start is op 5 juli in Oostenrijk zonder publiek. Daar zouden twee races achter elkaar moeten plaatsvinden.

De regering van Oostenrijk zal "onmiddellijk na Pinksteren" een besluit nemen over het al dan niet toestaan van een Formule 1-race. Dat heeft de minister van Volksgezondheid, Rudolf Anschober, donderdag gezegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl