NOS SportAangepast

Plat prolongeert paralympische titel op triatlon: 'Het ging zo makkelijk'

Plat prolongeert paralympische titel op triatlon: 'Het ging zo makkelijk'

Jetze Plat heeft tijdens de Paralympische Spelen in Tokio met succes zijn titel op de triatlon verdedigd. Hij deed dat met overmacht en liet de concurrentie ver achter zich, de nummer twee Florian Brungraber uit Oostenrijk kwam twee minuten later over de meet.

"Fantastisch. Gelukkig was ik bloednerveus voor de race, dat is wat ik nodig heb om scherp te zijn", reageerde Plat na afloop. "Iedereen denkt dat je gaat winnen hier en dat lukt me ook. Het ging zo hard en zo makkelijk."

Trilogie

Met het goud op de triatlon is het eerste doel van de ambitieuze Plat bereikt. Hij gaat in vier dagen op drie onderdelen voor paralympisch goud. Plat: "Ik ben in het rood gegaan, maar niet in het dieprood en dat is precies wat ik wilde. Als ik hier helemaal kapot was geweest, had ik slecht geslapen voor dinsdag."

Dan rijdt Plat de tijdrit in het handbiken, een dag later staat de wegrace - waar Plat in Rio het brons veroverde - op het programma. "Even van dit genieten en dan heel snel omschakelen naar race nummer twee", aldus Plat.

Geert Schipper eindigde op de triatlon net buiten de medailles op de vierde plaats. Margret IJdema werd zevende in een veld van negen bij de vrouwen.

Advertentie via Ster.nl