NOS Sport

Paralympiër Plat mist wedstrijden: 'Maar wil niet in de slachtofferrol kruipen'

Net als de valide sporters ontkwamen de paralympische sporters er het afgelopen jaar ook niet aan: wedstrijden die niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Geen WK's, geen EK's en ook geen Paralympische Spelen in Tokio.

"Ik wil niet in de slachtofferrol kruipen, maar je merkt dat als je niet een hele commerciële sport beoefent, de evenementen minder snel doorgaan", zegt paralympiër Jetze Plat daarover.

Paralympiër Plat gaat in Tokio voor drie keer goud: 'Zeker, absoluut'

Plat behoort tot de wereldtop in het handbiken en op de triatlon. Zo won hij in Rio paralympisch goud op de triatlon en brons bij de wegwedstrijd op de handbike. Verder heeft hij gouden EK- en WK-medailles op beide disciplines.

Meten met concurrenten

"In het wielrennen en het voetbal wordt er sneller naar oplossingen gezocht omdat de mensen dat vaker zien op televisie. Voor ons is dat minder", aldus Plat.

Het zorgt ervoor dat de 29-jarige sporter uit het Zuid-Hollandse Vrouwenakker maar lastig weet waar hij staat in aanloop naar Tokio, hij heeft zich immers lang niet meer kunnen meten met zijn concurrenten.

"Ik heb dan nog wel mijn data van de afgelopen jaren en van hoe het nu gaat. Daar moet ik mij een beetje aan vasthouden. Ik moet er vanuit gaan dat de concurrentie beter is dan ik, dus daarom moet ik elke dag pushen om beter te worden. Je moet zorgen dat je zelf niet beter kan en dan moet het genoeg zijn."

Advertentie via Ster.nl