NOS Sport

Jong en Plat vlaggendragers tijdens Paralympische Spelen in Tokio

Jong en Plat vlaggendragers Paralympische Spelen in Tokio

Atlete Fleur Jong en handbiker Jetze Plat dragen op 23 augustus bij de opening van de Paralympische Spelen in Tokio de Nederlandse vlag. De twee kersverse vlaggendragers wisten al vrij snel wat ze moesten zeggen toen chef de mission Esther Vergeer aan de telefoon hing.

"Heel bijzonder, toen Esther Vergeer mij vroeg was de twijfel snel weg. Natuurlijk zijn er wat logistieke dingen die geregeld moeten worden, maar ik vond het zo'n eer dat ik daar heel graag ja op wilde zeggen", aldus Plat. De handbiker komt in Tokio op maar liefst drie onderdelen in actie: de tijdrit, de wegwedstrijd en de triatlon.

Voortreffelijke voorbereiding

Jong: "Ik kreeg het heel warm en moest lachen. En dacht 'Wauw wat een eer', ik heb meteen ja gezegd. Zo'n eervolle taak op de Spelen. daar ben ik heel blij mee."

Para-atlete Jong kent een voortreffelijke voorbereiding richting de Spelen, ze noteerde op de EK in Polen een nieuw wereldrecord op de 100 meter. Een dag later bij het verspringen deed ze dat kunstje gerust nog een keer.

De Paralympische Spelen beginnen op 24 augustus en duren tot en met 5 september. In totaal zijn er 22 verschillende sporten en worden er 537 medailles verdeeld. Voor Nederland reizen er 73 sporters af naar Japan. Tijdens de Spelen zal de NOS uitgebreid aandacht besteden aan het evenement in Tokio

Advertentie via Ster.nl