ANP
NOS Sport

Sportwereld leeft mee met slachtoffers watersnood Limburg en buitenland

Hevige regenval en overstromingen verwoesten steden en dorpen in Limburg, België en Duitsland. De ramp die zich voltrekt is ook de sportwereld niet ontgaan. In interviews en op sociale media laten sporters hun steunbetuigingen en medeleven horen.

De in Limburg geboren Max Verstappen reageerde op de ramp die zich voltrekt in zijn provincie. "Als je de beelden ziet, het is ongelofelijk. Mensen raken alles kwijt waar ze voor hebben gewerkt", reageert de coureur na afloop van de gewonnen sprintrace op Silverstone tegenover Ziggo Sport.

"Als je de mensen spreekt, hun hart is gebroken. Ik hoop dat ze er heel sterk uit kunnen komen, maar het is op dit moment een enorm drama. Relativerend maakt dit (de winst op Silverstone, red.) geen zak uit. Het is veel belangrijker in het leven dat je daar gelukkig bent."

Gilbert is in gedachten bij zijn ondergelopen dorp: 'Wereld draait niet meer goed'

De Belg Wout van Aert schreef vandaag de twintigste etappe van de Tour de France op zijn naam, maar stond na afloop ook stil bij de ramp: "Hier in de Tour krijgen we niet altijd mee wat er rondom ons gebeurt, maar Duitsland, Nederland en België worden geteisterd door noodweer."

"Het is verschrikkelijk om die beelden te zien van al die overstromingen. Ik wil mijn steun betuigen en de mensen die heel veel verloren hebben daar thuis een sprankeltje hoop geven", aldus de renner.

Een dag eerder vertelde zijn collega-renner en landgenoot Philippe Gilbert, geboren in het hard geraakte Belgische Verviers. "Met mijn familie gaat het goed, maar een vriendin van mij heeft schade. Gelukkig is het maar materieel", aldus Gilbert.

De vrouw van de renner heeft inmiddels een organisatie opgezet om spullen in te zamelen voor slachtoffers van de ramp.

In België hielden Racing Genk en Club Brugge bij de traditionele opening van de voetbalcompetitie, de Supercup, een minuut stilte. Ook in Nederland bij verschillende oefenwedstrijden werd een minuut stilte gehouden en werden de shirts van de oefenwedstrijd tussen het Belgische Anderlecht en Ajax (alleen die van aanvoerder Dusan Tadic) geveild voor de slachtoffers van het noodweer in België.

De Limburgse voetbalclubs MVV Maastricht, VVV-Venlo en Fortuna Sittard toonden hun medeleven met de slachtoffers van de ramp. In Duitsland stonden de voetbalclubs ook op, daar stelde FC Bayern München 100.000 euro beschikbaar om te doneren.

Advertentie via Ster.nl