De bloemenzee op de plek waar Peter R. de Vries in de Lange Leidsedwarsstraat werd neergeschoten
NOS NieuwsAangepast

Woensdag afscheid van Peter R. de Vries in Carré voor publiek

Belangstellenden kunnen komende woensdag afscheid nemen van Peter R. de Vries. Van 11.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds is in theater Carré in Amsterdam de gelegenheid om langs de baar te lopen en een korte groet te brengen, meldt RTL Boulevard.

Een dag later is er in besloten kring het afscheid voor familie en dierbaren van de vermoorde misdaadverslaggever en vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. Volgens RTL wilde de familie heel graag dat "iedereen voor wie Peter iets heeft betekend" een laatste groet kon brengen. Daarom is het afscheid verdeeld over twee dagen.

Er wordt een grote drukte verwacht, zegt RTL Boulevard. Aanwezigen worden verzocht heel uitdrukkelijk rekening te houden met de coronamaatregelen. Als het te druk wordt, zal de gemeente Amsterdam dat communiceren via sociale media.

De familie van De Vries doet een oproep om geen bloemen mee te nemen, maar in plaats daarvan een donatie te doen aan Stichting De Gouden Tip, die de journalist kort voor de moordaanslag had opgericht.

Peter R. de Vries werd op 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, na een uitzending van RTL Boulevard. Hij overleed op 15 juli in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Er zitten twee verdachten vast, de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik en de 21-jarige Rotterdammer Delano G.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl