De ouders van Tanja Groen
NOS NieuwsAangepast

Miljoen euro opgehaald voor fonds Tanja Groen van Peter R. de Vries

Het streefbedrag van 1 miljoen euro is opgehaald voor het fonds voor de zaak-Tanja Groen. Dat heeft Simon Vuyk, bestuurslid van Stichting De Gouden Tip, bekendgemaakt in het programma Op1.

De bekendmaking volgt enkele uren na een extra uitzending van Tijd voor Max die gewijd was aan het fonds en de stichting. Die is vorige maand opgericht door Peter R. de Vries, om geld in te zamelen voor een doorbraak in de zaak. Het geld moet eventuele personen die nieuwe informatie hebben over Groen over de streep trekken om naar buiten te treden.

Zo werd het bedrag bekendgemaakt:

Miljoen opgehaald voor fonds Tanja Groen van Peter R. de Vries: 'Het is echt geweldig'

In de special van Tijd voor Max waren de ouders van Groen aanwezig. Aanleiding voor de uitzending was de aanslag op De Vries, een week geleden. Sinds de aanslag op zijn leven liep het ingezamelde bedrag al snel op. Vorige week woensdag stond de teller nog op 244.000 euro, voor de uitzending was dit al 541.000 euro.

'Droom die waarheid wordt'

"Tijdens de uitzending was een belteam met een speciaal 0800-nummer actief. Die zijn nog steeds aan het nabellen en die kunnen ook nog steeds gebeld worden, dus het is echt een tussenstand", zei Vuyk.

Alle losse donaties maakten het totaalbedrag rond 23.00 uur 1.176.000 euro. "Dat is een droom die waarheid wordt. Dit heeft zo'n grote betekenis tegen de achtergrond wat er met Peter is gebeurd, omdat dit echt zijn project was."

De gemiddelde donatie was 30 euro, ging hij verder. "Ik heb vanavond in de uitzending gezegd: liever een miljoen keer 1 euro dan 1 keer een miljoen. Het zijn niet alleen heel veel mensen, maar die hebben er 30 euro voor over. Dus het is echt geweldig."

In de uitzending bedankten Royce en Kelly de Vries, de kinderen van Peter, het publiek voor alle steun die ze ontvangen na de aanslag op hun vader en riepen ze kijkers op om te doneren:

De kinderen van De Vries gingen ook nog in op hoe het met hun vader gaat. "De afgelopen veertig jaar is onze vader bezig geweest om onopgeloste zaken op te lossen. Zaken waarin familieleden werden gekweld door onzekerheid", zei zoon Royce in een videoboodschap tijdens de uitzending. "Wij vinden het dan ook fantastisch dat de zaak van Tanja Groen en stichting De Gouden Tip nu zoveel aandacht krijgen. Afgelopen maanden is onze vader dag en nacht met de stichting bezig geweest."

"Over zijn medische situatie is nog heel veel onzeker, daar kunnen we dus niet zoveel over vertellen. We weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de dokters en verpleegkundigen fantastisch werk leveren", zei dochter Kelly.

Kinderen Peter R. de Vries bedanken voor steun: 'Doet ons ontzettend goed in deze moeilijke tijden'

Tanja Groen verdween in 1993 na een feestje tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de student uit Schagen. Het opgehaalde geld is bedoeld als beloning voor de tip die leidt naar haar opsporing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl