Bloemenzee voor Peter R. de Vries achter in de Lange Leidsedwarsstraat
NOS NieuwsAangepast

Paginagrote advertenties voor Peter R. de Vries: 'Pap, het komt goed'

De kinderen en ex-vrouw van Peter R. de Vries hebben een paginagrote advertentie geplaatst in de Volkskrant, het AD en Trouw. Zij herdenken de vermoorde misdaadverslaggever als echtgenoot, vader en misdaadverslaggever.

Bovenaan staat een citaat waar De Vries ook een tatoeage van op zijn lichaam had: On bended knee is no way to be free. Ook schrijven de kinderen: "Pap, het komt goed!"

In bijna alle grote kranten staat ook een overlijdensadvertentie namens bijna vijftig nieuwsredacties. Die advertentie verschijnt onder meer in De Telegraaf, AD, NRC en een aantal regionale kranten.

"Een van ons is niet meer. Peter R. de Vries, journalist", staat boven de lijst met namen van hoofdredacteuren. Onder hen de hoofdredacteuren van De Telegraaf - de krant waar De Vries zijn verslaggeversloopbaan begon, RTL Nieuws, het AD, Shownieuws, het ANP en BNR Nieuwsradio.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff ondertekende namens de NOS en namens het Genootschap van Hoofdredacteuren.

Overlijdensadvertentie namens journalistiek voor Peter R. de Vries

De journalistiek wil met de gezamenlijke overlijdensadvertentie een krachtig signaal afgeven, zegt ANP-hoofdredacteur Freek Staps. "Peter R. de Vries had meerdere rollen, een daarvan was journalist. Die zijn we nu verloren en daar staan we als hele Nederlandse nieuwsjournalistiek bij stil. Hoe pluriform de pers ook is, in Peter herkenden we allemaal iets."

"Het is intens verdrietig dat hij niet meer bij ons is", liet Het Genootschap van Hoofdredacteuren donderdag al weten. "Vooral voor zijn naasten, vrienden en collega's. Met elkaar verliezen we in Peter een onvermoeibare en dappere strijder voor rechtvaardigheid."

De Vries overleed donderdag op 64-jarige leeftijd nadat hij vorige week dinsdag op straat in Amsterdam was neergeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl