Mensen laten in de Lange Leidsedwarsstraat bloemen, kaartjes en kaarsen achter
NOS NieuwsAangepast

Familie Peter R. de Vries: situatie ongewijzigd, veel blijft onzeker

De situatie van Peter R. de Vries is "ongewijzigd", zeggen de familie en partner aan RTL Boulevard. Ze zeggen dat veel onzeker blijft over de dinsdagavond neergeschoten misdaadverslaggever. "Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt."

RTL-directeur Peter van der Vorst zei gisteren dat De Vries nog steeds vecht voor zijn leven. Eerder op de dag liet De Vries' zoon Royce via Twitter weten dat zijn familie De Vries omringt met liefde en hoop. "Er is nog veel onzeker", schreef hij.

Zee van bloemen en kaartjes

De bloemenzee voor De Vries in het centrum van Amsterdam blijft groeien. Op de plek in de Lange Leidsedwarsstraat waar hij werd neergeschoten laten mensen ook andere steunbetuigingen achter, zoals een kaartje of kaars. Inmiddels zijn er hekken neergezet om de achtergelaten voorwerpen te beschermen.

Bloemenzee voor Peter R. de Vries: 'Mooi dat ons landje zo meeleeft'

Intussen groeit ook de steun voor een zaak waar De Vries vorige maand opnieuw aandacht voor vroeg. Hij startte een inzamelingsactie om 1 miljoen euro op te halen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van de Maastrichtse student Tanja Groen. Gisteren stond de teller op 244.000 euro, inmiddels is dat gestegen tot ruim 390.000 euro, is te zien op de site van Stichting De Gouden Tip.

Gisteravond kwam de zaak-Groen aan bod in de uitzending van RTL Boulevard, die geheel gewijd was aan De Vries.

Twee verdachten

Er zitten twee verdachten vast in verband met de aanslag op De Vries. Het gaat om de 21-jarige Rotterdammer Delano G. en de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik. G. is de vermoedelijke schutter, E. zou de vluchtauto hebben bestuurd. Ze worden morgen voorgeleid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl