De vrouw in gele regenjas veroorzaakt in de eerste etappe van de Tour een massale valpartij. NOS
Tour

De vrouw die in de Ronde van Frankrijk een massale valpartij veroorzaakte, wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie in de Franse stad Brest. De vrouw hield tijdens de eerste etappe een kartonnen bord omhoog, waar Tony Martin niet omheen kon rijden. Tientallen renners belandden op het asfalt.

Een Franse officier van justitie meldt dat de vrouw op 14 oktober in Brest voor de rechter moet verschijnen. De 30-jarige Française is door de politie in Frankrijk vrijgelaten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Ingetrokken aanklacht

Na het ongeluk, afgelopen zaterdag, diende de tourorganisatie een aanklacht in tegen vrouw. Donderdag werd duidelijk dat deze was ingetrokken.

Massale valpartij in Tour de France na botsing met toeschouwer

Tourdirecteur Christian Prudhomme liet weten dat hij vond dat de zaak wel genoeg aandacht had gehad. "Houd je kind en huisdier bij je als je naar de Tour komt en steek voorzichtig de weg over, maar bovenal: respecteer de renners. Zij zijn de enigen die live tv-aandacht verdienen."

Aanhouding

Een dag eerder, op woensdag, meldde de vrouw zich op een politiebureau in Landerneau, Bretagne, de regio in het noordwesten van Frankrijk waar dit jaar de eerste vier etappes van 's werelds grootste wielerevenement zijn gehouden.

Ondanks de ingetrokken aanklacht, bleef de vrouw voorlopig in hechtenis. De aanhouding werd verlengd "om lopende handelingen van het onderzoek te kunnen afronden", meldde de aanklager, die zei dat het gaat om "medisch-juridische aspecten".

STER reclame