Bauke Mollema won in 2019 de Ronde van Lombardije AFP
Tour

Wielrenner Bauke Mollema richt zijn pijlen dit wielerjaar op twee grote rondes. Zijn ploeg Trek-Segafredo heeft maandag bekendgemaakt dat Mollema zal deelnemen aan de Giro d'Italia en de Tour de France. Ook zal Mollema deelnemen aan de Olympische Spelen.

"Als alles doorgaat en volgens plan verloopt, worden mijn grote doelen de Waalse klassiekers in april, de Giro, de Tour en de Olympische Spelen", vertelt Mollema via een videoverbinding.

"Ik wilde zelf graag twee grote rondes rijden. Ik hou daarvan. De combinatie van de Giro en de Tour heb ik eerder gedaan. Dat beviel toen goed. Het is ook de beste combinatie richting de Spelen."

Mollema rijdt Giro en Tour: 'Beste combinatie richting de Spelen'

In beide rondes zal ook de Italiaanse ronderenner Vincenzo Nibali aan de start verschijnen. "Ik zal de Giro niet beginnen met klassementsambities. Voor Nibali is de Giro belangrijk. Ik zal daar dan ook in een andere rol gaan rijden."

Olympische Spelen

De Giro wordt - mits de coronapandemie geen roet in het eten gooit - dit jaar van 8 tot en met 30 mei verreden, de Tour is gepland van 26 juni tot en met 18 juli. Vijf dagen na het einde van de Tour staat in Tokio de olympische wegwedstrijd op het programma.

"Daar heb ik geen problemen mee", aldus Mollema. "Enige uitdaging is de jetlag en de reis. Maar we hebben dan drie dagen de tijd om een beetje bij te komen."

Gebroken pols

De 34-jarige Mollema wilde vorig jaar hoge ogen gooien in de Ronde van Frankrijk, maar kwam in de dertiende etappe ten val.

Mollema over polsbreuk: 'Had ik zomaar mijn hele leven last van kunnen houden'

Hij liep daarbij een gecompliceerde breuk in zijn linkerpols op en moest de strijd staken. "Ik heb daar nog wel regelmatig last van. Niet op de fiets, maar in het dagelijks leven soms."

"Het was ook een ingewikkelde breuk. Ik mag blij zijn met de operatie die ze hebben uitgevoerd. Als je pech hebt en je komt in een verkeerd ziekenhuis terecht, kan je zomaar je hele leven er last van houden. "

Tourzege

Mollema, geboren in Zuidhorn, wist in 2017 op indrukwekkende wijze een etappe te winnen in de Tour. Hij was de hele dag in de aanval en bekroonde uiteindelijk een solo van dertig kilometer.

Bekijk hier de ritwinst in 2017:

Mollema soleert op grootse wijze naar ritzege in Tour Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame