Dani Ceballos kan niet geloven dat hij met Arsenal verloren heeft AFP
Super League

Arsenal heeft een pijnlijke avond beleefd. De Gunners verloren op eigen veld met 0-1 van Everton en zien de kans op Europees voetbal vervagen. Voor het duel was er al trammelant buiten het stadion.

Fans grepen het duel aan om buiten het stadion om het vertrek van eigenaar Stan Kroenke te eisen. De Amerikaan had Arsenal ingeschreven voor de omstreden Super League en dat wordt hem niet in dank afgenomen.

"We want Kroenke out", klonk het buiten het stadion. Ook clubicoon Ian Wright riep op social media om het vertrek van de clubeigenaar.

Honderden Arsenal-fans roepen om het vertrek van clubeigenaar Stanley Kroenke Pro Shots

Tot overmaat van ramp werd het duel met Everton ook nog verloren door een eigen doelpunt van doelman Bernd Leno een kwartier voor tijd. Hij wilde een voorzet onderscheppen, maar grabbelde de bal het eigen doel in.

Negen punten

Door de nederlaag blijft Arsenal op de negende plaats steken. In de resterende vijf competitiewedstrijden moet de topclub van weleer sowieso negen punten goedmaken op nummer zes Tottenham Hotspur om in aanmerking te komen voor een Europa League-ticket.

Stand aan kop in de Premier League NOS

STER reclame