Cristiano Ronaldo (Juventus) baalt AFP
Super League

Ook de Amerikaanse bank JPMorgan heeft zich van de plannen voor een Europese Super League gedistantieerd. De bank was met een bedrag van 3,5 miljard euro de grootste geldschieter van het project, dat nu definitief dood en begraven lijkt.

"Het is wel duidelijk dat we verkeerd hebben ingeschat hoe deze deal in de voetbalgemeenschap zou vallen en welke impact het allemaal zou hebben. We zullen hiervan leren", verontschuldigt JPMorgan zich bij monde van een woordvoerder.

Zondagavond kondigden twaalf topclubs aan uit de Champions League te stappen om een eigen competitie te beginnen. Negen van die clubs kwamen na een storm van kritiek al snel op hun besluit terug. In Engeland gingen supporters van alle betrokken clubs de straat op.

Chelsea-fans protesteren buiten bij Stamford Bridge. AFP

De voorzitters van FC Barcelona en Real Madrid, Joan Laporta en Florentino Pérez, weigeren zich neer te leggen bij een voortijdig einde van de Super League. "De komst van een Super League blijft noodzakelijk", zei Joan Laporta in een interview met een Catalaanse tv-zender.

Hij verklaarde open te staan voor een gesprek met de Europese voetbalbond UEFA. "Het is van groot belang dat de grote clubs, die zorgen voor een aanzienlijk deel van de inkomsten, ook zeggenschap hebben over de verdeling van de inkomsten."

STER reclame