In de haven van Urk werd de teststraat van de GGD in brand gestoken
NOS Nieuws

Stein en Urk nemen extra maatregelen rondom avondklok

Twee gemeenten waar de avondklok gisteren leidde tot rellen hebben vandaag extra maatregelen aangekondigd. Urk zegt meer politie in te zetten om de avondklok strikter te kunnen handhaven, in het Limburgse Stein heeft de burgemeester een noodverordening ingesteld.

In Stein kwamen gisteren zo'n honderd jongeren bij elkaar die in het centrum wilden feesten na het ingaan van de avondklok. Ze staken vuurwerk af en gooiden dat ook naar agenten. De ME greep in en de relschoppers verspreidden zich in kleinere groepjes. Veertien mensen werden aangehouden, één agent raakte gewond.

De noodverordening, die geldt tot 1 februari, stelt de politie in Stein onder meer in staat om preventief te fouilleren. Ook kunnen mensen strenger gestraft worden. Een overtreding van de noodverordening wordt beschouwd als strafbaar feit, in tegenstelling tot het overtreden van de avondklok.

Ook in Urk ging het gisteravond mis. Er werd onder meer een teststraat van de GGD in brand gestoken. De burgemeester gaf een noodbevel uit, twee mensen werden gearresteerd. Vandaag kondigde de burgemeester aan dat er extra agenten worden ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl