NOS NieuwsAangepast

Avondklokfeest met honderd mensen in Stein, agent lichtgewond bij ingrijpen

Bij ongeregeldheden in Stein is gisteravond een agent lichtgewond geraakt. Volgens de politie waren zo'n honderd mensen in de Limburgse plaats bij elkaar gekomen en ook na het ingaan van de avondklok om 21.00 uur weigerden ze te vertrekken. Veertien mensen zijn opgepakt.

De groep verzamelde zich aan het begin van de avond in het centrum van Stein. Volgens de politie wilden ze onder meer alcohol drinken en muziek maken. Ook staken ze vuurwerk af en gooiden dat richting agenten. Hierna werd de mobiele eenheid ingeschakeld.

De menigte viel daardoor uiteen in kleinere groepjes, die zich door de binnenstad verspreidden. Rond 23.00 uur was het weer rustig in Stein, meldt de politie.

De politie trok met veel mensen door een de plaats, op zoek naar raddraaiers die met vuurwerk hadden gegooid:

Politie op zoek naar vuurwerkgooiers Stein

De agent is gewond geraakt door geweld van een van de aanwezigen, zegt een woordvoerder. Het vuurwerk speelde hierbij geen rol.

'Moedwillige rellen'

Burgemeester Marion Leurs reageert boos op de ongeregeldheden. "We leven in een vrij land, waar iedereen zijn mening kan geven. Maar dit is niet de manier waarop je dat doet. Wat mij betreft was dit ook absoluut geen demonstratie, maar moedwillig rellen."

Dat er geweld is gebruikt tegen een agent noemt Leurs onacceptabel.

Onbegrijpelijk

Gisteravond werden al twaalf arrestaties gemeld. Daar zijn inmiddels dus twee bij gekomen en de politie sluit niet uit dat meer mensen worden opgepakt.

De politie heeft er geen goed woord voor over dat zo'n grote groep de avondklok negeerde. "Het is onbegrijpelijk dat mensen ondanks de gezondheidscrisis en de maatregelen die genomen zijn moedwillig samenkomen en doelbewust proberen de situatie te laten escaleren", zegt algemeen commandant Bert Vermariën.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl