Diego Maradona
NOS Voetbal

Onderzoek naar dood Maradona afgerond: zeven verdachten aangeklaagd

Na een justitieel onderzoek van ruim een jaar zullen zeven verdachten vervolgd worden voor doodslag naar aanleiding van het overlijden van voetbalicoon Diego Maradona in 2020. Het Openbaar Ministerie van Argentinië zal de zaak naar de rechter brengen, meldt tv-zender TN.

Als de aangeklaagden schuldig worden bevonden, kunnen ze celstraffen tot 25 jaar krijgen. Een van de verdachten is Maradona's lijfarts Leopoldo Luque.

Maradona overleed op 25 november 2020 aan een hartaanval. Kort daarvoor had de 60-jarige oud-voetballer een hersenoperatie ondergaan. Een medisch panel van twintig experts dat de dood van Maradona onderzocht, is tot de conclusie gekomen dat hij ontoereikende medische zorg had ontvangen, was verwaarloosd en langdurig had geleden voordat hij overleed.

Leopoldo Luque

Er is een stevig dossier opgebouwd tegen de verdachten, die allemaal "hebben nagelaten de juiste medische handelingen te verrichten, waardoor zij de gezondheidstoestand van Maradona hebben verergerd en hem in een situatie van hulpeloosheid hebben gebracht", citeert TN uit het 29 pagina's tellende document.

Alle verdachten hebben de beschuldigingen ontkend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl