NOS VoetbalAangepast

Lijfarts Maradona verdedigt zich: 'Ben dokter, geen politieagent'

Arts Maradona gepikeerd en geëmotioneerd: 'Ze weten niet waar ze over praten'

In het onderzoek naar mogelijke nalatigheid bij de dood van Diego Maradona heeft de Argentijnse politie zondag een huiszoeking gedaan in het huis en kantoor van Leopoldo Luque. De arts was de afgelopen maanden verantwoordelijk voor de gezondheidstoestand van het Argentijnse voetbalfenomeen.

Verschillende Argentijnse media meldden dat Luque was aangeklaagd, maar volgens het openbaar ministerie wordt zijn rol op dit moment nog onderzocht. "We zijn begonnen met een analyse van het materiaal dat we hebben meegenomen", viel te lezen in een statement.

Hersenbloeding

Maradona, die na zijn voetballoopbaan vaak met gezondheidsproblemen kampte, werd begin november getroffen door een hersenbloeding. Als gevolg daarvan werd hij opgenomen in het ziekenhuis van La Plata en geopereerd door Luque.

Maradona herstelde thuis in Tigre, maar werd woensdag getroffen door een hartaanval. Een van de beste spelers die de voetballerij heeft voortgebracht, overleed op 60-jarige leeftijd.

AFP
Leopoldo Luque tijdens een persconferentie

Uren nadat het nieuws over de huiszoeking naar buiten was gekomen, reageerde een geëmotioneerde Luque tegen de Argentijnse pers. "Ik heb alles gedaan om hem te helpen", zei hij over de behandeling van Maradona.

"Ze zeggen dat het mijn schuld is dat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen. Ik ben dokter, geen politieagent of rechter. Ik ben niet voor alles verantwoordelijk."

"Dat een patiënt met zijn geschiedenis ineens een hartaanval krijgt en overlijdt, dat is de normaalste zaak van de wereld, jammer genoeg. Helaas was dit te verwachten. Het had ook al eerder kunnen gebeuren", aldus Luque.

Advertentie via Ster.nl