Kaarsjes worden opgestoken na het overlijden van Diego Maradona
NOS Voetbal

Aanklacht tegen leden medisch team Maradona verzwaard tot opzettelijke doodslag

Zeven personen uit het medisch team van Diego Maradona zijn door de openbaar aanklager van het Argentijnse San Isidro aangeklaagd voor opzettelijke doodslag.

Uit een rapport van een medisch panel dat de dood van Maradona onderzocht, dat begin mei openbaar werd, bleek dat de Argentijnse voetballegende in de uren voor zijn dood ontoereikende zorg had gekregen en gedurende een "lange en kwellende periode" aan zijn lot werd overgelaten.

Het overlijdensproces van de voetbalicoon heeft zeker twaalf uur geduurd voordat hij bezweek, aldus het rapport. Eind vorig jaar overleed Maradona op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Zeven betrokkenen

Het onderzoek richtte zich op zeven personen die er mogelijk bij betrokken waren, onder wie hersenchirurg en lijfarts Leopoldo Luque, psychiater Agustina Cosachov en psycholoog Carlos Diaz. Zij werden in eerste instantie verdacht van onopzettelijk doodslag, waar in Argentinië maximaal vijftien jaar celstraf op staat.

Justitie heeft de aanklacht verzwaard, omdat de medici bewust niets zouden hebben ondernomen toen Maradona stervende was. Het zevental riskeert nu celstraffen van 8 tot maximaal 25 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl