Diego Maradona wordt herdacht door de spelers van Napoli
NOS Voetbal

Geen drank of drugs bij Maradona, maar lichaam wordt mogelijk toch opgegraven

Diego Maradona had lever-, nier- en hartaandoeningen, maar in zijn lichaam werden na zijn dood geen sporen van alcohol of andere verdovende middelen gevonden. Dat is de uitkomst van een tweede autopsierapport dat woensdag is verschenen.

Maradona overleed op 25 november, een paar weken na zijn zestigste verjaardag.

Na de dood van de Argentijnse voetballegende werd een onderzoek ingesteld naar mogelijke nalatigheid door medici bij wie Maradona onder behandeling was. Zo werden er huiszoekingen gedaan in het huis en kantoor van Leopold Luque, de arts die verantwoordelijk werd geacht voor de gezondheid van Maradona.

Geopereerd

Argentijnse media meldden zelfs dat Luque was aangeklaagd, nadat een hartaanval Maradona fataal was geworden. Eerder in de maand was de oud-voetballer nog door Luque geopereerd.

Lijfarts Leopoldo Luque reageert geëmotioneerd op alle aantijgingen:

Arts Maradona gepikeerd na aantijgingen: 'Ze weten niet waar ze over praten'

Uit een eerder onderzoek bleek al dat Maradona met een ziekte aan zijn hartspier kampte. Nu blijkt dat hij wel verschillende medicijnen gebruikte, maar niet specifiek voor hartaandoeningen.

"Ik heb alles gedaan om hem te helpen", zei Luque eerder al over de behandeling van Maradona. "Ze zeggen dat het mijn schuld is dat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen. Ik ben dokter, geen politieagent of rechter. Ik ben niet voor alles verantwoordelijk."

Twee keer zo zwaar hart

Het hart van de wereldkampioen van 1986 bleek ongeveer twee keer zo zwaar als het orgaan bij een gemiddeld mens weegt.

Maradona kampte al tijdens zijn carrière als voetballer met een cocaïneverslaving. Na zijn actieve loopbaan stapelden de gezondheidsproblemen zich op.

Diego Maradona tijdens het WK 1986

En ook na zijn dood blijft de Argentijn de gemoederen bezighouden. Zo stak de rechtbank een stokje voor de plannen om zijn lichaam volgens de wens van zijn familie te cremeren.

De rechter vermoedt dat het lichaam nog wel een paar keer moet worden opgegraven voor een DNA-monster. Op dit moment zouden zeker zes mensen beweren dat Maradona hun biologische vader is, waardoor ze aanspraak zouden maken op zijn erfenis.

Maradona heeft vijf kinderen officieel erkend.

Bekijk hieronder een compilatie van Maradona:

Het turbulente leven van voetbalgrootheid Diego Maradona

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl