NOS VoetbalAangepast

Duizenden Argentijnen verdringen zich om afscheid van Maradona te nemen

Duizenden Argentijnen nemen afscheid van Maradona bij presidentieel paleis

Duizenden Argentijnen zijn donderdag samengekomen bij het presidentieel paleis Casa Rosada in Buenos Aires, om Diego Armando Maradona de laatste eer te bewijzen. Maradona ligt opgebaard in het paleis.

Buiten blijft de rij met Argentijnen, die naar binnen willen om afscheid te nemen van de overleden legende, maar groeien. Om 8 uur Argentijnse tijd stond er al een rij van zeven huizenblokken.

Daarbij wordt ook voorgedrongen, geduwd en getrokken. Sommige wachtenden zijn op de vuist gegaan met de politie die de enorme mensenstroom in goede banen moet leiden.

Onder de mensen die als eersten afscheid namen, waren zijn familie en kinderen. Ook voormalige ploeggenoten van het Argentijnse team dat in 1986 wereldkampioen werd, betuigden hun deelneming, evenals voetballers van Boca Juniors, de oude club van Maradona.

Het lichaam van de Argentijnse vedette werd eerder op de dag onder begeleiding van een enorme politie-escorte naar het presidentieel paleis overgebracht. Daar ligt hij opgebaard in een kist met daarop de Argentijnse vlag en een shirt van de nationale ploeg met 'zijn' rugnummer 10. Om te voorkomen dat mensen te dichtbij komen is er ook beveiliging en staat de kist achter hekken.

Bekijk hieronder de aankomst van zijn kist bij het Casa Rosada:

Kist met lichaam Maradona komt aan in paleis Casa Rosada

Maradona overleed woensdag aan een hartstilstand, terwijl hij herstellende was van een hersenoperatie. De Argentijnse president Alberto Fernandéz heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Argentinië kan het niet geloven

"Toen bekend werd dat Maradona was overleden, ontplofte het internet. Er zijn enorm veel eerbetonen", zegt NOS-correspondent Marc Bessems. "De Argentijnen kunnen gewoon niet geloven dat hun God er niet meer is."

NOS-correspondent Bessems: 'Het is een cliché, maar waar: Argentinië rouwt'

Bessems gaat verder: "Maradona was aan het herstellen in zijn huis in Tigre. Daar is hij ingestort. Er zouden negen ambulances die kant zijn opgestuurd, maar het was dus te laat."

Bekijk in de videocarrousel hieronder hoe de Argentijnse televisie het overlijden van Diego Maradona meldde, hoe de Argentijnen rouwen en hoe ook in Napels de mensen de straat op gaan:

Advertentie via Ster.nl