AFP
NOS VoetbalAangepast

Maradona met succes geopereerd: 'Diego is bij kennis'

Diego Maradona heeft in het ziekenhuis in La Plata (Argentinië) met spoed een hersenoperatie ondergaan. De ingreep op dinsdagavond (Argentijnse tijd) verliep zonder complicaties en duurde bijna anderhalf uur.

"Diego heeft de operatie goed doorstaan. Op dit moment is hij bij kennis", liet zijn chirurg weten.

De 60-jarige voormalig topvoetballer had na een val last van een bloedprop tussen de hersenen en zijn schedel. "Het is gelukt om de bloedprop te verwijderen."

Het vervoer per ambulance naar het ziekenhuis ging niet onopgemerkt voorbij.

Neurochirurg: 'Operatie Maradona verliep met succes'

Maradona werd maandag opgenomen in het ziekenhuis. Al snel werd duidelijk dat zijn opname niets met het coronavirus te maken had.

Zestigste verjaardag

De trainer van Gimnasia y Esgrima la Plata vierde vrijdag nog zijn zestigste verjaardag. In het stadion van zijn club werd de voormalige aanvoerder van het Argentijnse elftal uitgebreid geëerd.

Maradona viert zijn 60ste verjaardag, een balvirtuoos van weleer

Het alarmerende nieuws over Maradona volgde een paar uur na een redelijk optimistische verklaring van zijn lijfarts Leopoldo Luque. Volgens de dokter herstelde zijn patiënt goed in de kliniek waar hij maandag was opgenomen met verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging. Een gevolg van psychische klachten, aldus Luque.

"Hij ondergaat nog steeds medische testen. Hij zal ook een langdurige behandeling moeten ondergaan. Ik hoop in elk geval dat hij zeker tot en met woensdag in het ziekenhuis wil blijven", zei Luque over de zwakke gezondheidstoestand van Maradona.

'Emotionele en gecompliceerde week'

"Psychisch gaat het niet goed met hem en dat heeft weerslag op zijn fysieke toestand", legde Luque uit. "Het was een emotionele en gecompliceerde week voor hem, met veel druk. Zijn humeur leed daaronder. Hij is niet zo fit als ik zou willen. Hij heeft hulp nodig, dit is de tijd om hem te helpen. Diego is iemand die soms geweldig is en soms niet zo. Het zou 10.000 keer beter met hem kunnen gaan. Het is ook heel moeilijk om Maradona te zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl