Sport en corona
Klein wonder: Maradona degradeert niet met Gimnasia Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Net als in Nederland heeft ook de Argentijnse voetbalbond een streep gezet door het seizoen vanwege de coronacrisis. En dat betekent dat de missie van Diego Maradona als trainer van Gimnasia y Esgrima la Plata geslaagd is.

De club van Maradona leek namelijk vrijwel zeker van degradatie, maar blijft door het besluit van de voetbalbond om de komende twee seizoenen geen clubs te laten degraderen toch behouden voor het hoogste niveau.

Op de troon

De 59-jarige Maradona zat sinds 6 september op de troon bij Gimnasia. Letterlijk, want de club liet speciaal voor het Argentijnse troetelkind een beklede fauteuil met de initialen van Maradona in de dug-out plaatsen.

De speciaal voor Maradona geïnstalleerde troon in de dug-out van Gimnasia EPA

Op 7 maart werd Boca Juniors al gehuldigd als kampioen van de Argentijnse Superliga, nadat het op de laatste speeldag met 1-0 had gewonnen van Maradona's Gimnasia.

Maradona, zelf oud-speler en groot supporter van Boca Juniors, vierde dat feestje mee.

Matchwinner Carlos Tevéz viert het kampioenschap van Boca Juniors met een zoen voor de coach van de opponent, Diego Maradona EPA

Onder Maradona behaalde Gimnasia de la Plata 23 punten en klom het van de 24ste en laatste plaats naar de 19de plaats.

Toch leek degradatie onontkoombaar, aangezien de Argentijnse voetbalbond de eindklasseringen van de afgelopen drie seizoenen laat meewegen.

Diego Maradona AFP

Een week later begon een tweede competitie, de Copa de la Superliga. Daarin zouden de 24 ploegen in twee poules strijden om de Argentijnse beker, plekken voor de continentale bekertoernooien én degradatie. Die competitie is na één duel gestaakt en wordt niet meer uitgespeeld.

STER reclame