NOS Voetbal

Tévez (36) op zijn oude dag de grote held bij jeugdliefde Boca Juniors

Volksfeest barst los in Buenos Aires na landstitel Boca Juniors

Carlos Tévez heeft met Boca Juniors beslag gelegd op het kampioenschap van Argentinië. Op de slotdag werd de veteraan (36) matchwinner voor zijn ploeg, die concurrent en eeuwige rivaal River Plate cruciale punten zag verspelen.

River Plate leek op weg naar de landstitel, maar kwam op de laatste speeldag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Atletico Tucuman.

Tévez werd de held van Boca Juniors door twintig minuten voor tijd het verschil te maken met een hard schot tegen Gimnasia (1-0), waarmee de bloedstollende titelstrijd op een punt werd beslist. Het is de 34ste landstitel voor Boca Juniors.

Maradona

Tévez maakte in Europa naam bij onder meer Manchester United, Manchester City en Juventus. In 2015 keerde hij terug bij zijn oude liefde Boca Juniors, die hij tussendoor wel even verliet voor een lucratief uitstapje naar China.

Tijdens de seizoensafsluiter in Argentinië werd ook Diego Maradona luid toegezongen. De wereldkampioen van 1986, een ander boegbeeld van Boca, is inmiddels trainer van tegenstander Gimnasia en werd groots onthaald in La Bombonera.

Diego Maradona (rechts) krijgt een kus van matchwinner Carlos Tévez

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl