NOS Wielrennen Aangepast

Kragh Andersen kiest opnieuw het perfecte moment, Dumoulin kijkt al naar morgen

Liveblog gesloten
 • À demain

  Dit was het liveblog over de negentiende etappe in de Tour de France: wij gaan ons voorbereiden op de ontknoping van de Tour. Morgen openen we het liveblog weer rond 12.30 uur. Ruim op tijd om de start van de rodelantaarndrager Roger Kluge uitgebreid van commentaar te voorzien; hij gaat om 13.00 uur van start. Tom Dumoulin start om 16.58 uur, Primoz Roglic begint om 17.14 uur aan de belangrijkste tijdrit in zijn leven.

  Bedankt voor het volgen, een fijne avond en graag tot morgen!

 • Voor op de koelkast: de starttijden van de klassementsmannen

  Starttijden van de klassementsrenners in de tijdrit naar Planche des Belles Filles ASO
 • De dag van morgen

  Op tijd naar bed allemaal vanavond, want morgen wordt de 107de editie van de Tour de France beslist in de enige individuele tijdrit van dit jaar. In de 36,5 kilometer tussen Lure en La Planche des Belles Filles verdedigt Primoz Roglic een voorsprong van 0.57 op zijn negen jaar jongere landgenoot Tadej Pogacar.

  De eerste 15 kilometer zijn nagenoeg vlak, de volgende 10 kilometer gaan lichtjes omhoog en na een afdalinkje is het nog 6 kilometer klimmen naar het Plateau van de Mooie Meisjes. Vier keer eerder werd gefinisht op het plateau (5,9 kilometer à 8,5%). De winnaars: Chris Froome, Vincenzo Nibali, Fabio Aru en Dylan Theuns.

  Tom Dumoulin aast niet alleen op de ritzege, maar kan ook nog klimmen in het algemeen klassement. Hij staat nu negende.

  Tour de France etappe 20 NOS
 • Avondetappe

  Dione de Graaff blikt vanavond in de Avondetappe terug op de negentiende etappe met Danny Nelissen, Jean-Paul van Poppel en Lars Boom.

  De uitzending begint om 21.30 uur en is te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Graag tot dan!

  Dione de Graaff en Herman van der Zandt NOS
 • De kracht van Sunweb? Leeuwenhart, verstand en een duidelijk plan

  "Ik heb geen hoed op, maar anders zou ik hem afnemen", begint Han Kock het interview met Sunweb-ploegleider Marc Reef. De ploeg met Nederlandse wortels boekte in Champagnole de derde ritzege in deze Tour. Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben? "Ik denk dat we er heel goed in zijn om ons aan de situatie aan te passen. Plan A was sprinten met Cees Bol, maar we wisten dat we met elk scenario rekening moesten houden", legt hij uit.

  Bekijk het gesprek met ploegleider Reef hieronder:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Sunweb-ploegleider Reef: 'Tijdens etappe hebben we het plan aangepast'
 • Van Avermaet: 'Leuk om weer eens voor de overwinning te rijden'

  Greg Van Avermaet zat vandaag in de beslissende vlucht, maar op het moment dat Kragh Andersen ging, zat hij "een beetje à bloc". Bekijk het gesprek met Van Avermaet hier: nos.nl/video/2348911

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Avermaet: 'Leuk om weer eens voor de overwinning te rijden'
 • Dumoulin kijkt alvast vooruit

  Han Kock sprak na de finish met Tom Dumoulin, die blij was dat zijn oud-ploeggenoot Kragh Andersen opnieuw als eerste over de streep kwam vandaag. De aandacht van Dumoulin is nu vooral gericht op de tijdrit van morgen naar Planche des Belles Filles. Die tijdrit begint vlak en eindigt met een klim, dus de vraag is: gaat hij dan van fiets wisselen? Daar doet hij een beetje geheimzinnig over...

  Bekijk het interview met Dumoulin over de rit van vandaag en de tijdrit van morgen hieronder:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Dumoulin geheimzinnig over fietswissel: 'Concurrentie niet wijzer maken'
 • Groene trui

  Voor de volledigheid, hierbij nog de stand in het puntenklassement na deze etappe:

  1. Sam Bennett (319 punten)

  2. Peter Sagan (264 punten)

  3. Matteo Trentin (250 punten)

  De Ier in het groen maakte vandaag indruk door mee te springen met Sagan en zich te handhaven in de groep met sterke sprinters op het geaccidenteerde terrein. Sagan heeft nu een achterstand van 55 punten op Bennett. Er moet in de laatste rit naar Parijs, waar nog 70 punten te verdelen zijn, dus wel iets heel geks gebeuren om Bennett nog uit het groen te krijgen.

  Bennett komt net iets eerder over de streep in Champagnole Reuters
 • Bol: 'Supermooi, maar nog niet klaar'

  Cees Bol had de etappe van vandaag als 'een halve sprintkans' in zijn agenda gezet. Zelf kwam hij niet aan sprinten toe, maar hij zag zijn ploeggenoot Kragh Andersen wel winnen. Bol kan niet meer dan tevreden zijn, maar natuurlijk wil hij zelf ook wel een keertje winnen, in Parijs bijvoorbeeld: "We gingen voor dagsucces en we hebben nu drie ritten, een aantal podiumplekken, rode rugnummers... Supermooi, maar het is nog niet klaar. Vandaag waren de benen nog best wel goed. De sfeer is supergoed in de ploeg, dus zo lang de Tour nog duurt, gaan we voor meer", aldus de sprinter van Sunweb die al een keer tweede en derde werd deze Tour.

  Bekijk het interview met Bol hieronder:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Bol na nieuwe ritzege Sunweb: 'Zolang de Tour nog duurt, gaan we voor meer'
 • FINISH - Oja, het peloton

  Het peloton is ook ook over de streep gerold in Champagnole, op 7.38 van winnaar Kragh Andersen. De klassementsrenners waren vandaag waarschijnlijk met hun hoofd al bij de tijdrit van morgen: er is niets veranderd in de toptien en de favorieten hebben het elkaar ook niet lastig gemaakt. Roglic krijgt straks de gele trui weer uitgereikt.

  Algemeen klassement na etappe 19 NOS
 • Beelden en verslag

  Bekijk hieronder de beelden van een winnende Søren Kragh Andersen in Champagnole, en lees hier het verslag.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Tweede ritzege voor Kragh Andersen deze Tour de France
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • FINISH - Toptien

  1. Soren Kragh Andersen

  2. Luka Mezgec

  3. Jasper Stuyven

  4. Greg Van Avermaet

  5. Oliver Naesen

  6. Nikias Arndt

  7. Luke Rowe

  8. Sam Bennett

  9. Peter Sagan

  10. Matteo Trentin

  Bennett houdt zijn concurrenten voor de groene trui dus achter zich. Zijn voorsprong in dat klassement nu op Sagan: 55 punten. In de slotrit naar Parijs zijn nog 70 punten te verdienen.

  De uitslag van de negentiende etappe NOS
 • FINISH - Kragh wint, maar dat wisten we al

  Søren Kragh Andersen is er! Hij wint de 19e etappe na opnieuw een perfect getimede aanval. Zijn tweede ritzege in deze Tour, en alweer de derde voor Sunweb.

  Kragh Andersen wint in Champagnole AFP
 • 1,5 km - Tijd?

  "Time?!" roept Kragh Andersen. Hij weet zijn voorsprong niet, blijkbaar. Nou Søren, je hebt een minuut voorsprong en gaat je tweede rit in de Tour de France winnen.

 • 3 km - Genieten

  Søren Kragh Andersen kan er alvast van gaan genieten. De achtervolgers gaan hem niet meer achterhalen en waarschijnlijk zijn Bennett en Sagan vooral bezig met de sprint voor de tweede plaats.