NOS Nieuws

Foto's vermisten Beiroet gedeeld op Instagram-pagina: 'Bel alsjeblieft'

"Mijn zus is vermist, we kunnen haar niet vinden, we hebben gehoord dat ze erg gewond is", schrijft de zus van de vermiste Rawan Msto. Via pagina's op Instagram als Locate Victims Beirut en Find Victims Leb delen familie en vrienden foto's van vermiste naasten, in de hoop zo in contact met ze te komen.

Ook worden er op de pagina lijsten gedeeld met namen van mensen die gewond in het ziekenhuis liggen. Zo helpen inwoners van Beiroet elkaar erachter te komen waar hun geliefden zijn en hoe het met ze gaat.

Dit is zo'n lijst uit het ziekenhuis:

Een lijst met gewonden in een ziekenhuis in Beiroet

Bij de ontploffing in het havengebied van Beiroet vielen zeker honderd doden en duizenden gewonden. Honderden mensen zijn vermist. In de chaos raakten mensen hun telefoon kwijt en daarmee ook het contact met vrienden en familie.

Ook zulke berichten worden gedeeld op de Instagram-pagina:

In korte tijd zijn er honderden foto's gedeeld met de hashtag #LocateVictimsBeirut. Rond 09.00 uur was het aantal volgers opgelopen tot bijna 60.000. In de comments blijven mensen reageren met tips en informatie die ze hebben vanuit de ziekenhuizen.

De pagina verwijst ook naar een crowdfundingsactie, waar mensen geld kunnen doneren om slachtoffers van de explosie te helpen. Sinds gisteravond werd er omgerekend al meer dan twee miljoen euro opgehaald.

'Hij is terecht'

De online zoekactie levert al berichten op van mensen die elkaar hebben gevonden. Zo schrijft Travisk Houry dat zijn vriend is gevonden. "Dankjewel allemaal, hij is terecht."

Maar voor de familie en vrienden van honderden andere vermisten in Beirut is de nachtmerrie nog niet voorbij en blijft de onzekerheid groot. Fuad Hallak schrijft onder een foto: "Ik heb net de ouders van Rawan Msto gesproken, en ze is nog steeds niet gevonden."

"Help ons het nummer van zijn familie te vinden", staat bij deze foto

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl