1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS SportAangepast

Ook eerste keeper Ravensbergen positief, coronateller handballers op zes

De coronazorgen bij de Nederlandse handbalmannen op het EK nemen toe. Eerste keeper Bart Ravensbergen is positief getest en mist in ieder geval de wedstrijd van zaterdag tegen Montenegro. René de Knegt (HV Aalsmeer) en Thijs van Leeuwen (Sporting Pelt) zijn opgeroepen als vervangers.

Donderdag testte tweede doelman Dennis Schellekens ook al positief. Door het keepersprobleem dat toen ontstond, zat de 41-jarige keeperstrainer Gerrie Eijlers voor de wedstrijd van donderdagavond tegen Frankrijk bij de selectie en die viel zelfs nog in.

Keeperstrainer Eijlers viel in tegen Frankrijk: 'Dit was een héle vreemde dag'

Nu zowel de eerste als de tweede keeper van de Nederlandse ploeg besmet is, heeft bondscoach Erlingur Richardsson met De Knegt en Van Leeuwen twee keepers aan zijn selectie toegevoegd. Ze kwamen vrijdag aan in Boedapest en moeten eerst een negatieve PCR-test afleggen voordat zij zich bij de ploeg kunnen voegen.

Zes coronagevallen

De handbalbond meldde vrijdagavond dat met linkerhoekspeler Rutger ten Velde de teller van besmette spelers in het team van bondscoach Erlingur Richardsson inmiddels op zes staat. Naast de twee keepers en Ten Velde zijn ook Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters apart gezet van de groep.

Oranje speelt zaterdag in de tweede ronde van het EK tegen Montenegro. Maandag volgt een duel met wereldkampioen Denemarken en woensdag is Kroatië de laatste tegenstander in de groep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl