Carl Verheijen tijdens de teamoverdracht van TeamNL
NOS Sport

Chef de mission Verheijen test positief op corona, drie weken voor Spelen

Carl Verheijen, chef de mission van de Nederlandse sporters bij de komende Olympische Spelen, heeft positief getest op het coronavirus.

De oud-schaatser, die zijn debuut maakt als chef de mission op de Winterspelen, zit voorlopig in isolatie. "De komende dagen blijf ik op Papendal op een afgezonderde plek werken en wonen", aldus Verheijen. "Ik heb nog twee weken tot mijn vertrek naar China. De verwachting is dat ik op tijd ben hersteld."

Woensdag nam Verheijen zijn intrek in nationaal sportcentrum Papendal. Bij de PCR-test die daaraan voorafging, testte hij positief. "Ik heb geen idee waar ik het virus heb opgelopen."

Verheijen zegt klachtenvrij te zijn. "Het is te vroeg om te zeggen of dit consequenties heeft voor mijn werkzaamheden als chef de mission in Peking. Mijn inschatting is dat ik tijdens de Winterspelen gewoon mijn werkzaamheden kan verrichten."

Verheijen heeft sinds vorige week als chef de mission officieel de leiding over de Nederlandse olympische ploeg. De Olympische Spelen in Peking beginnen op 4 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl