Nederlandse zaalhockeysters pakken de wereldtitel in 2015
NOS Sport

WK zaalhockey van de kalender gehaald vanwege corona

De WK zaalhockey zijn afgelast vanwege de huidige coronasituatie. De wereldkampioenschappen stonden oorspronkelijk op de planning voor begin 2021, maar werden al met een jaar uitgesteld vanwege de coronapandemie.

Van 2 tot en met 6 februari zou er in het Belgische Luik gestreden worden om de wereldtitel zaalhockey. Na overleg met alle officiële en bevoegde (gezondheids-)instanties werd echter besloten het toernooi van de kalender te halen. Zowel de Nederlandse vrouwen als de Nederlandse mannen hadden zich geplaatst voor de WK in Luik.

"Het is simpelweg niet mogelijk om eind januari 24 teams uit de hele wereld naar Luik te laten komen voor dit evenement", valt te lezen in een verklaring van de Belgische hockeybond.

"De huidige gezondheidssituatie, en vooral de enorme onzekerheid die er momenteel heerst omtrent de omikronvariant, geeft ons te weinig garanties om dit WK op een veilige en haalbare manier te organiseren."

Zaalhockeyseizoen

Met de afgelasting van de WK valt, na de eerdere annulering van de EK zaalhockey die deze week in Hamburg zouden worden gehouden, het grootste gedeelte van het internationale zaalhockeyseizoen in het water.

Enkel de Europa Cup in Almere staat officieel nog op het programma. Dat toernooi wordt van 11 tot en met 13 februari gehouden. Namens Nederland doen daar de vrouwen van Laren en de mannen van Amsterdam aan mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl