Bondcoach Marieke Dijkstra zet de puntjes op de i
NOS Sport

Dubbele cijfers voor zaalhockeyers in strijd om bronzen EK-medaille

Nederland heeft tijdens het EK zaalhockey de bronzen medaille veroverd. In de strijd om plek drie werden in Berlijn de Russen met 11-3 geklopt.

Oranje kan terugkijken op een keurige prestatie. De knop ging snel weer om bij de ploeg van bondscoach Marieke Dijkstra na de verloren halve finale tegen regerend Europees en wereldkampioen Oostenrijk (5-3).

Door treffers van Nicki Leijs en Max Sweering nam Nederland direct het initiatief in de wedstrijd. De Russen konden twee kwarten bijbenen - de stand halverwege was 5-2 - voordat de kloof verder werd uitgediept.

Boris Burkhardt (4), Jochem Bakker (2), Daan Dekker en Teun Rohof waren verder nog trefzeker en ook Leijs maakte er nog een.

Bekijk hieronder de treffer van Teun Rohof:

Het was Oranje dit weekend bijna gelukt de hegemonie van de grootmachten Duitsland en Oostenrijk, die later op de dag de finale spelen, te doorbreken.

Tegen vijftienvoudig kampioen Duitsland werd in de groep met 7-6 verloren, na twee keer knap op voorsprong te hebben gestaan. Oostenrijk was in de halve finale net te sterk.

Nederland wist zich door de plaats in de halve eindstrijd wel te verzekeren van een ticket voor het WK zaalhockey. Vier jaar geleden legde Oranje in Leipzig onverwacht beslag op de wereldtitel, maar een jaar later volgde bij het EK een beschamende degradatie. Twee jaar geleden werd via de B-groep de weg naar boven weer ingeslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl