1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS SportAangepast

Djokovic naar Australische rechter om uitzetting te voorkomen, uitspraak pas maandag

Novak Djokovic stapt donderdag naar een Australische rechter om uitzetting uit Australië te voorkomen. De Servische tennisser is de toegang geweigerd tot het land, omdat zijn visum als ongeldig is bestempeld. Hij kon bij aankomst in Australië geen goede reden geven waarom hij niet is gevaccineerd.

Djokovic zit momenteel in een quarantainehotel in Melbourne, in afwachting van de beslissing of hij Australië moet verlaten. Zijn advocaten proberen dat te voorkomen in een hoger beroep. Mocht Djokovic dat hoger beroep verliezen, kan hij nog dezelfde dag op een vliegtuig worden gezet.

De Australische rechter doet aanstaande maandag uitspraak in het hoger beroep van Djokovic. Voorafgaand aan de hoorzitting wilde de rechter nog weten of de tennisser toegang heeft tot een tennisbaan in het hotel waar hij momenteel wordt vastgehouden. Hij moet namelijk tot die tijd in het hotel blijven.

Djokovic, de nummer één van de wereld, was vanuit Dubai afgereisd naar Australië voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe tennisjaar. Dat begint over anderhalve week. Niemand mag Australië in zonder een coronavaccin of een medische vrijstelling.

Medische vrijstelling

Het is niet officieel bekend of Djokovic is gevaccineerd tegen het coronavirus (hij liet eerder weten tegen een vaccin te zijn), maar hij had een medische vrijstelling nodig om mee te doen. Dat zorgde al voor veel commotie.

De medische vrijstelling kreeg hij van de staat Victoria en de tennisbond van Australië, niet van de landelijke overheid. Naar verluidt mist Djokovic een officieel document, waarin vermeld staat waarom aan hem een medische vrijstelling is verleend.

De Australian Open beginnen op maandag 17 januari, precies een week na de uitspraak van de Australische rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl