NOS SportAangepast

Djokovic bevestigt deelname Australian Open, als 'medische uitzondering'

Novak Djokovic doet mee aan de Australian Open. Dat is niet zo vanzelfsprekend als het klinkt, want de beste tennisser van dit moment zegt op zijn Instagram-pagina daarvoor de status van 'medische uitzondering' te hebben verkregen.

Djokovic wilde niet kenbaar maken of hij gevaccineerd is, een vereiste om mee te mogen spelen in Melbourne. Door gebruik te maken van deze dispensatieregeling valt wel te concluderen dat hij niet gevaccineerd is.

De toernooiorganisatie van de Australian Open laat weten dat twee onafhankelijke teams van experts beoordelen welke spelers recht hebben op een medische uitzondering. Ze beoordelen de aanvragen zonder te weten om welke speler het gaat.

Djokovic' collega's zijn daarvan blijkbaar niet allemaal op de hoogte, getuige de reactie van dubbelspecialist Jamie Murray. "Voor mij zouden ze geen uitzondering maken, denk ik. Knap van hem dat hij wél naar Australië mag komen en mag spelen."

  • Collega-tennissers over Djokovic: 'Voor mij zouden ze geen uitzondering maken'

Djokovic gaat in Melbourne voor zijn 21ste grandslamtitel, waarmee hij een record in het mannentennis in handen zou krijgen. Nu staat hij samen met de geblesseerde Roger Federer en Rafael Nadal op twintig titels, van laatstgenoemde is het nog de vraag hoe fit hij aan het toernooi begint.

Drie Nederlanders geplaatst

De Australian Open beginnen op 17 januari. Drie Nederlanders zijn rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi in het enkelspel. Bij de mannen zijn dat Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor, bij de vrouwen maakt Arantxa Rus haar opwachting.

Bekijk hier de toernooizege van Novak Djokovic in 2021:

Djokovic klopt Medvedev en wint voor negende keer Australian Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl