NOS Voetbal

Tottenham, concurrent van Vitesse, speelt niet vanwege dertien coronabesmettingen

Tottenham Hotspur, de concurrent van Vitesse in de Conference League, speelt donderdagavond niet tegen Stade Rennais. Dat heeft de club woensdagavond bekendgemaakt.

De Engelse club heeft het over "een serieus probleem", nadat woensdag duidelijk is geworden dat acht spelers en vijf stafleden positief hadden getest op het coronavirus. "Er zijn besprekingen gaande met de UEFA en we zullen te zijner tijd een verdere update geven over deze wedstrijd", aldus de Spurs.

De UEFA heeft het bericht van Tottenham overigens nog niet bevestigd. Tegenstander Rennais spreekt in een verklaring zelfs van een "eenzijdige beslissing".

Nadeel Vitesse

De afgelasting is ook van belang voor Vitesse. De Arnhemmers zijn in dezelfde poule met Tottenham verwikkeld in de strijd om de tweede plaats, achter de al geplaatste koploper Stade Rennes. Vitesse speelt donderdag tegen Mura, maar weet dan vermoedelijk nog niet waar het aan toe is omdat Tottenham niet speelt.

Vitesse en Tottenham hebben nu allebei zeven punten. Het onderling resultaat is gelijk, waardoor doelsaldo de beslissing brengt bij een gelijk aantal punten. Het doelsaldo van Tottenham is op dit moment iets beter.

Groep G in de Conference League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl