Letsch: 'Het is geen peulenschil om van Mura te winnen'

Maakt Vitesse het feest van het Nederlandse clubvoetbal compleet? Dat is de vraag nu Ajax, PSV, Feyenoord en AZ al zeker zijn van Europese overwintering en de Arnhemmers de kans hebben om de knock-outfase van de Conference League te bereiken.

Donderdagavond speelt Vitesse in het Gelredome tegen het Sloveense NS Mura, al is Tottenham Hotspur de echte tegenstander, want met de Engelse topclub is Vitesse in gevecht om een ticket voor de volgende ronde.

"Wie had dat een paar weken geleden gedacht, dat wij in een situatie zouden zitten dat we Spurs kunnen uitschakelen?", zegt trainer Thomas Letsch. "Het is ongelooflijk. Je voelt in het team dat dit iets speciaals is."

Goals, goals, goals

Doelpunten, dat heeft de formatie van Letsch nodig. Vitesse staat in punten gelijk met Tottenham Hotspur en ook het onderlinge resultaat is in evenwicht (1-0 en 2-3). En dus zal Vitesse, indien beide teams hun laatste groepsduel winnen, op doelsaldo langs Spurs moeten.

Om dat voor elkaar te krijgen moet Vitesse twee goals goedmaken ten opzichte van Tottenham, dat een thuiswedstrijd speelt tegen het al geplaatste Stade Rennais. Gaan de Arnhemmers dus vol op de aanval tegen Mura? Letsch: "Nee, dat zou dom zijn."

De stand van groep G in de UEFA Conference League NOS

"Dit is een tricky situatie", vervolgt de trainer. "We moeten allereerst zorgen dat we er eentje meer maken dan Mura. En ja, het is ook belangrijk om dan nog meer te scoren. Maar het is niet slim om nu al met wiskunde bezig te zijn", aldus de voormalige wiskundeleraar, die erop wijst dat er ook andere routes zijn om Spurs voorbij te gaan.

"Misschien is een gelijkspel wel genoeg. Dat hangt af van wat er in Londen gebeurt. Dat houden we dus in de gaten. En als de stand daar erom vraagt dat wij veel goals maken, kunnen we altijd nog onze plannen aanpassen. Want ook als wij in de 72ste minuut pas op voorsprong komen, kan het nog 4-0 worden."

Corona bij Spurs

Spurs-manager Antonio Conte kent min of meer dezelfde opdracht als zijn Duitse collega (winnen en doelpunten tellen), maar hij heeft vooral te maken met zorgen van een andere orde. Zijn ploeg wordt geplaagd door een corona-uitbraak. Volgens de laatste berichten zouden er dertien besmettingen zijn bij de Londenaren.

Engelse media berichten dat het onder anderen zou gaan om Harry Kane, Lucas Moura en Son Heung-min. "Dat zou natuurlijk wel een verschil maken", weet Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer. "Maar wij moeten ons op onze eigen wedstrijd focussen."

STER reclame