Sport en corona
Spurs leven in angst toe naar laatste groepswedstrijd: 'We hebben nog 10 fitte spelers'

Angst maakt zich meester van Tottenham Hotspur deze dagen. De concurrent van Vitesse in de Conference League heeft het over "een serieus probleem", nadat woensdag duidelijk werd dat acht spelers en vijf stafleden positief hadden getest op het coronavirus.

Volgens een verklaring van de UEFA kan de wedstrijd van de Spurs tegen Stade Rennais, donderdag in Londen, vooralsnog doorgaan.

Maar de angst zit er bij coach Antonio Conte goed in. "Het probleem is dat we elke dag besmettingen erbij krijgen. Mensen die gisteren niet positief hebben getest en vandaag wel. En ondertussen blijven we in contact staan met ze. Het is een serieus probleem."

Groep G in de Conference League NOS

Voor Conte begon de dag nog met elf beschikbare spelers voor het Conference League-duel. "Maar tegen het einde van de training, had er weer een basisspeler positief getest."

Conte zegt dat hijzelf gevaccineerd is, maar laat in het midden of zijn selectie dat is. "Elke dag hebben we contact met mensen die eerst negatief testen, maar een dag later positief. Daar wordt iedereen bang van."

Zeven punten

Tottenham staat tweede in Groep G, een plek die recht geeft op plaatsing voor de volgende ronde, met evenveel punten als Vitesse. Tottenham ontvangt donderdag groepswinnaar Stade Rennais, terwijl Vitesse thuis aantreedt tegen het Sloveense Mura, de nummer vier uit de groep.

STER reclame