NOS Sport

Skateboardster Jacobs uit quarantainehotel en op weg naar huis

Voor skateboardster Candy Jacobs zitten haar turbulente dagen in Tokio erop. De 31-jarige Limburgse zat sinds vorige week in een quarantainehotel in Japan wegens een positieve coronatest. Zij was het eerste lid van TeamNL op de Olympische Spelen die in quarantaine moest.

Vandaag waren haar tien dagen van quarantaine voorbij en is ze inmiddels op weg naar Nederland. Ze werd met een busje naar vliegveld Narita gebracht voor de terugreis.

  • Instagram / Candy Jacobs
    Candy Jacobs verlaat Tokio
  • Instagram / Candy Jacobs
    Candy Jacobs verlaat Tokio

Op Instagram, waar ze haar volgers vrijwel dagelijks op de hoogte hield van haar situatie in het hotel, stond de skateboardster stil bij haar vertrek.

"Ik ben met een mentaal gevecht bezig en ik heb wat tijd nodig om hiervan te herstellen. Zowel fysiek als mentaal", aldus Jacobs. "Skateboarden gaat me hierbij helpen. We zijn skateboarders: we vallen, maar we staan altijd weer op."

Frisse lucht en daglicht

Met het vertrek van Jacobs zitten er nog zes leden van TeamNL in het hotel: roeier Finn Florijn, taekwondoka Reshmie Oogink, tennisser Jean-Julien Rojer, roeicoach Josy Verdonkschot en twee begeleiders van de roeiploeg.

De afgezonderde Nederlanders kregen eerder deze week iets meer bewegingsruimte na klachten van NOC*NSF over de omstandigheden in het hotel. Ze lieten weten dat ze in hun kleine kamers geen daglicht en frisse lucht kregen, waarna de groep van een grotere kamer gebruik mocht maken, waar de ramen open konden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl