Politie op het Rembrandtplein
NOS Nieuws

Amsterdamse binnenstad rustig na kampioenschap Ajax, 'niks aan de hand hier'

In de Amsterdamse binnenstad is het na het kampioenschap van Ajax relatief rustig gebleven. Na het laatste fluitsignaal in de Johan Cruijff Arena werd op de pleinen en in de straten massaal gejuicht en vuurwerk afgestoken. Inmiddels zijn in het centrum meer agenten dan voetbalfans te zien.

Voor de omgeving van het Leidseplein, traditioneel het middelpunt van kampioensfeesten, geldt een noodverordening. "Het is hier niet druk", zegt NOS-verslaggever Vincent van Rijn. "Af en toe komen er wel groepen supporters voorbij, maar over het algemeen is het rustig. De aanwezige agenten hebben tot nu toe niet hoeven ingrijpen."

Sommige fans hadden wel wat meer gezelligheid willen zien:

Leidseplein blijft rustig na kampioenschap Ajax

De politie kan door de noodverordening mensen preventief fouilleren, bijvoorbeeld op wapens, drank en vuurwerk. Op en bij het Leidseplein mogen mensen geen alcohol bij zich hebben. Op het Leidseplein bleven de terrassen vandaag gesloten.

Rembrandtplein

Tijdens en na de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen (4-0) hadden fans in de binnenstad zich vooral verzameld op het Rembrandtplein, waar de terrassen wel open waren, en in het gebied rond de Wallen. Ook daar waren veel agenten aanwezig. Rond 19.00 uur vroeg de politie de nog aanwezige supporters naar huis te gaan. Veel politiebussen die sinds vanmiddag paraat stonden zijn vertrokken.

Bij de Johan Cruijff Arena was het vanmiddag druk, ondanks een oproep van de gemeente om daar niet naartoe te komen. Een paar duizend fans vierden dicht op elkaar feest en juichten de spelers toe, die met de kampioensschaal buiten het stadion verschenen. Het feest bij de Arena was rond 18.00 uur voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl