NOS Voetbal

Ajax verovert 35ste landstitel met eenvoudige overwinning op Emmen

Bekijk de samenvatting van Ajax - FC Emmen

Ajax heeft zijn 35ste landstitel binnen dankzij een 4-0 zege op het tot vandaag in vorm verkerende FC Emmen. Daarmee zet het de kroon op het nationale seizoen na de eerdere winst van de KNVB-beker.

De Amsterdammers legden in januari de basis voor het kampioenschap, met overwinningen op onder meer Feyenoord en AZ en een zwaarbevochten gelijkspel tegen PSV, dat in die maand juist verloor van de Rotterdammers en de Alkmaarders.

Ajax liet zich in de daaropvolgende maanden niet meer van de wijs brengen en maakte het karwei tegen Emmen af, dat z'n ongeslagen reeks van acht duels op rij zag stranden in de Johan Cruijff Arena.

Eerste eredivisiegoal Timber

De 1-0 viel al na tien minuten na slecht wegwerken van Caner Cavlan. De bal belandde voor de voeten van Jurriën Timber, die het maar eens probeerde van afstand. Met hulp van de niet vrijuit gaande Emmen-doelman Michael Verrips ging de bal over de lijn. Timber noteerde zo zijn allereerste eredivisiegoal.

Davy Klaassen is blij na zijn treffer

Gaandeweg de eerste helft liet Ajax de teugels iets vieren en beet Emmen meer van zich af. Dat leverde enkele kansjes op, maar de misschien wel verdiende gelijkmaker bleef uit.

Ajax-trainer Erik ten Hag, die deze week zijn contract verlengde, zag zijn team na zijn peptalk beter voor de dag komen na rust. Dusan Tadic schoot met rechts over en een corner van de Serviër werd door Edson Álvarez net over gekopt.

Haller maakt zijn negende

De 2-0 hing in de lucht en na iets meer dan uur spelen konden de Amsterdammers voor de tweede keer juichen. Op aangeven van Davy Klaassen passeerde Sébastien Haller keeper Verrips. De begin januari gehaalde Haller noteerde zo zijn negende doelpunt van het seizoen.

Emmen was geknakt en kreeg niet veel later de 3-0 om de oren. Een voorzet vanaf links van Tadic werd door Devyne Rensch tegendraads tegen de touwen gekopt. Klaassen maakte het met het hoofd nog mooier, na weer een assist van Tadic.

Na het laatste fluitsignaal vierde Ajax feest, net als de massaal toegestroomde fans buiten het stadion. De laatste keer dat de landstitel in de eigen Arena werd behaald, was op 5 mei 2013 tegen Willem II.

Voor FC Emmen is er na het verlies nog geen man overboord. De nummer zestien van de eredivisie moet nu de punten gaan pakken tegen FC Groningen, sc Heerenveen en VVV-Venlo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl