Sport en corona

Feyenoord had vorige week te maken met coronabesmettingen bij twee spelers, maar trainer Dick Advocaat hoeft zich geen zorgen meer te maken: de 73-jarige coach heeft zijn vaccinatie binnen.

"Ik ben deze week geprikt. Ze zeggen dat dat voldoende is", zei Advocaat tijdens de persconferentie voor het eredivisieduel met FC Utrecht van komende zondag. "Als je wat ouder wordt, heeft dat ook z'n voordelen."

Advocaat heeft prik binnen, maar weet nog niet of Feyenoord coronavrij is

Hoe de situatie binnen zijn selectie is, is nog even afwachten. "Of we coronavrij zijn, weet je nooit. Dat kan per dag verschillen. We zijn vanochtend weer allemaal getest, vanavond horen we de uitslag."

Vraagteken achter Sinisterra

Vorige week miste Feyenoord tegen Fortuna Sittard vijf spelers als gevolg van de coronabesmettingen. In Utrecht kan Advocaat in ieder geval geen beroep doen op Orkun Kökçü en Nicolai Jørgensen. Achter de naam van Luis Sinisterra, een van de positief geteste spelers, staat een groot vraagteken.

"Sinisterra heeft vandaag voor het eerst weer meegetraind, na negen dagen niks. Ik weet niet of je daar iets aan hebt", aldus Advocaat. "Het is een jonge jongen, dus hij zou snel weer beter moeten worden. Maar hij heeft wel een jasje uitgedaan. Het is nog niet de Sinisterra die ik ken."

Tegen Fortuna Sittard (2-0 winst) begon Róbert Bozeník in de spits, maar de Slowaak speelde een weinig gelukkige wedstrijd. "Kan beter", was het oordeel van Advocaat. "Maar het hele elftal kan beter. Er is veel beleving, maar qua voetbal kunnen we echt beter."

Ziet Advocaat nog wel toekomst voor Bozeník bij Feyenoord? "Dat is moeilijk te zeggen, ik ben een trainer die weggaat en ik weet niet hoe de volgende trainer erover denkt. Ik heb laten zien hoe ik erover denk: kan beter. Maar dat weet die jongen zelf ook. Hij is nog jong en werkt keihard. De verwachtingen waren hoog, maar die moet hij nog waarmaken."

STER reclame