Dick Advocaat (midden) op de training van Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord meldt tweede coronageval en kampt nu met zeven afwezigen

Een tweede speler uit de selectie van Feyenoord heeft positief getest op het coronavirus, zo meldt de club vrijdagavond. Hierdoor ontbreken er nu vijf spelers vanwege het coronavirus voor de thuiswedstrijd zondag tegen Fortuna Sittard. Er zijn ook nog twee geblesseerden.

Eerder vandaag werd bekend dat een Feyenoorder deze week positief had getest op het coronavirus. De speler vertoonde symptomen en werd daarom tussentijds getest.

Drie andere spelers gingen daarop preventief in quarantaine, omdat zij langer dan een kwartier nauw in contact zijn geweest met de betreffende speler. Het nieuwe coronageval bij Feyenoord staat los van de eerdergenoemde spelers.

Reactie Advocaat

"Dit hakt er aardig in", reageerde coach Dick Advocaat eerder vandaag op een persconferentie op het eerste positieve geval. "Dit is gebeurd in de periode dat ze twee dagen vrij waren. De jongen die het betreft, kan niet aangeven waar het is gebeurd."

Advocaat over coronagevallen Feyenoord: 'Als donderslag bij heldere hemel'

Het is volgens Feyenoord de eerste keer sinds begin oktober dat een speler van de Rotterdamse club positief test op corona. Op de vraag of er ook spelers afwezig zijn die Advocaat zondag had willen opstellen, zegt hij "ja".

Nicolai Jørgensen is een van de spelers met een reguliere blessure. Advocaat: "Hij is naar het ziekenhuis gegaan voor zijn enkel, dus hij is er ook niet bij."

Boosheid gezakt na gesprekken

Zonder de vijf spelers moet Feyenoord zondag tegen Fortuna revanche nemen voor de teleurstellende wedstrijd van voor de interlandperiode. Op 20 maart kwam de ploeg in de Kuip niet verder dan 1-1 tegen FC Emmen. Na afloop noemde een boze Advocaat het puntenverlies totaal onnodig.

"Die boosheid is nu gezakt", vertelde de 73-jarige trainer vrijdag. "Ik heb er met de spelers over gesproken en dan ben ik het kwijt. Die gesprekken vond ik vrij positief."

Advocaat: 'Boosheid is gezakt na gesprekken met spelers'

Een van die gesprekken was met Steven Berghuis, die na het duel met Emmen ontevreden was. Maar de aanvaller kende daarop een goede anderhalve week bij het Nederlands elftal. Berghuis maakte zijn eerste en tweede interlanddoelpunt en stond in alle drie de Oranje-duels in de basis.

"De boosheid is ook weg bij Steven, dat merk je wel", aldus Advocaat. "Dat heeft met het Nederlands elftal te maken. Daar heeft hij het goed gedaan, dat heb ik hem ook verteld. En Frank de Boer belde mij gisteren en zei dat hij ook tevreden was over Steven."

De neuzen staan dus weer dezelfde kant op in Rotterdam-Zuid. En dat is nodig ook: "Het is verschrikkelijk belangrijk dat wij Europees voetbal halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl