Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Fortuna Sittard

Een gehavend Feyenoord is er in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Bryan Linssen nam kort na rust de eerste treffer voor zijn rekening. Steven Berghuis bepaalde in het slot de eindstand: 2-0. Op de ranglijst blijft het gat met nummer vier Vitesse vier punten.

Linssen kopte de bal na vijftig minuten bij de tweede paal binnen uit een puntgave, indraaiende voorzet van Berghuis. Het was een van de spaarzame hoogtepunten in het kwaliteitsarme duel, dat alleen het eerste kwartier na de pauze een opleving kende.

"Een goede voorzet", glimlachte Berghuis na afloop. "Dan gebruiken we Bryan ook in zijn kracht, met zijn loopacties bij de tweede paal. En dan is hij ook klinisch en kan hij afmaken."

In die fase kreeg Fortuna twee mogelijkheden, maar die waren niet besteed aan achtereenvolgens Zian Flemming (raakte bal verkeerd) en Tesfaldat Tekie (redding Justin Bijlow).

Bijlow nam bij Feyenoord de plaats onder de lat weer in, ten koste van Nick Marsman. Niet het enige opvallende feit bij de Rotterdammers, want de Zuid-Amerikanen Marcos Senesi, Luis Sinisterra en Lucas Pratto ontbraken wegens coronaperikelen. Ook Orkün Kökcü miste om die reden het treffen. Nicolai Jørgensen kampt met een blessure.

Bozenik in duel met Tekie ANP

Trainer Dick Advocaat posteerde daarom voor het eerst sinds eind september Robert Bozenik in de spits. De Slowaak kreeg kansen in de speeltijd die hem was gegund, met name in de eerste helft. Scoren deed hij niet, tot opluchting van vooral Fortuna-verdediger Martin Angha, die enkele malen schutterde in de opbouw.

In het eerste kwartier na de onderbreking sloeg Linssen toe met zijn specialiteit: het hoofd. Feyenoord consolideerde en maakte in de slotfase via Berghuis definitief het verschil met een bekeken schot: 2-0.

Advocaat prees aanvoerder Berghuis, die bij het Nederlands elftal opviel met twee belangrijke treffers, de hemel in. "Hij speelde geweldig. Omdat hij ook het team op sleeptouw nam. En als je dan die pass ziet en die goal, dan zie je wat voor waarde die jongen heeft."

Bekijk hieronder de reacties van Steven Berghuis en Dick Advocaat:

Statistieken Feyenoord-Fortuna Sittard

STER reclame