Hockeysters Felice Albers en Pien Dicke in actie in de Hoofdklasse
NOS Sport

Hoofdklasse hockey wordt hervat op 31 januari

De herstart van de hoofdklasse hockey is op zondag 31 januari. Zowel de vrouwen- als de mannencompetitie wordt opgepakt bij de achtste speelronde.

De hockeycompetitie werd op 13 oktober stilgelegd, vanwege het rondwarende coronavirus. Op 17 december mocht de topsport in Nederland worden hervat. Enkele ploegen maakten direct gebruik van die mogelijkheid en planden donderdagavond hun eerste training. Veel andere teams gaan dit weekend de training hervatten.

De hockeyers krijgen een druk programma voor hun kiezen. De mannen hebben een speelronde op zowel zaterdag 20 als zondag 21 februari en de vrouwen hebben een dubbel programma in het weekend van 13 februari.

Hockeyprotocol

De wedstrijden worden zonder publiek gespeeld, zo staat in het hockeyprotocol. Dat protocol schrijft ook voor dat alle spelers en trainers zich voor de eerste training laten testen op corona.

Daarnaast moeten alle spelers een negatieve coronatest van de speeldag kunnen overleggen om deel te mogen nemen aan de wedstrijd. De hockeybond KNHB betaalt voor alle clubs één coronatest per week voor alle spelers en begeleiders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl