Handbalsters Danick Snelder (links) en Bo van Wetering in Denemarken
NOS Sport

Groen licht: EK gaat eindelijk van start voor Nederlandse handbalsters

Voor de Nederlandse handbalsters gaat het EK in Denemarken eindelijk van start. De wedstrijd tegen Servië wordt vanavond om 20.30 uur gespeeld, zo maakte de Europese handbalfederatie (EHF) zaterdagmiddag bekend.

Het duel stond aanvankelijk vrijdagavond op het programma, maar werd uitgesteld vanwege twee coronagevallen bij tegenstander Servië. De speelsters van die ploeg werden vanmorgen om 08.00 uur opnieuw getest; alle tests waren negatief.

De twee Serviërs die eerder positief testten, kunnen uit zelfisolatie en mogen vanavond in actie komen tegen Oranje, aldus de EHF. Dat geldt niet voor de kamergenoot van de speelster die vrijdag positief testte op corona. Die moet nog in zelfisolatie blijven.

Programma EK handbal

Donderdag bij aankomst in Denemarken werden de Servische speelsters al getest. Eén bleek toen positief. De hele selectie ging daarop in quarantaine. In reactie daarop liet de organisatie van het EK weten dat de speelsters een dag later wederom getest zouden worden en dat in geval van allemaal negatieve testresultaten de wedstrijd Nederland-Servië zaterdagavond om 20.30 uur gespeeld zou worden.

Na de tweede testronde op vrijdagmiddag bleek dat een tweede Servische speelster besmet was met corona. De twee besmette speelsters verbleven daarop in isolatie en de rest van het team ging in quarantaine.

Röttger: 'Ik hoop dat het hierbij blijft'

Nadat het nieuws van de eerste besmetting binnen de Servische ploeg bekend was geworden, reageerde Sjors Röttger, directeur van de handbalbond, op het uitstellen van de wedstrijd. "We zitten onder een onvoorstelbaar streng regime in een echte bubbel. Ik mocht vanmorgen niet eens iets uit mijn auto pakken. Ik hoop daarom dat het hier bij blijft."

Röttger: 'Ik hoop dat het hierbij blijft'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl