De Nederlandse handbalsters moeten nog 24 uur extra wachten op hun openingsduel tegen Servië
NOS SportAangepast

Europese handbalbond beslist zaterdag over uitgesteld EK-duel Oranje-Servië

De Nederlandse handbalsters horen zaterdagmorgen of het Europees kampioenschap die dag ook daadwerkelijk voor hen van start zal gaan. Oranje had officieel vanavond voor het eerst in actie moeten komen, maar vanwege twee coronagevallen bij tegenstander Servië is het duel met minimaal een dag uitgesteld.

Zaterdag om 08.00 uur zullen alle speelsters van Servië opnieuw worden getest op het coronavirus. De organisatie verwacht in de loop van de ochtend alle uitslagen te hebben, waarna verdere stappen genomen zullen worden. Over de mogelijke consequenties voor het duel tussen Nederland en Servië doet de Europese handbalfederatie vooralsnog geen mededelingen.

Twee Servische speelsters besmet

Donderdag bij aankomst in Denemarken werden de Servische speelsters getest. Eén bleek positief, de rest was negatief. De hele selectie ging daarop in quarantaine. In reactie daarop liet de organisatie van het EK weten dat de speelsters een dag later wederom getest zouden worden en dat in geval van allemaal negatieve testresultaten de wedstrijd Nederland-Servië zaterdagavond om 20.30 uur gespeeld zou worden.

Vandaag bleek uit testen dat een tweede Servische speelster besmet is met het coronavirus. De twee besmette speelsters verblijven inmiddels in isolatie en de rest van het team zit in quarantaine.

De wedstrijd tussen Nederland en Servië andermaal een dag opschuiven is volgens het speelschema niet mogelijk. Zondag staat voor Oranje namelijk het duel met Kroatië gepland, waarna dinsdag Hongarije wacht. Maandag is Nederland wel vrij.

Röttger: 'Ik hoop dat het hierbij blijft'

Nadat het nieuws van de eerste besmetting binnen de Servische ploeg bekend was geworden, reageerde Sjors Röttger, directeur van de handbalbond, op het uitstellen van de wedstrijd. "We zitten onder een onvoorstelbaar streng regime in een echte bubbel. Ik mocht vanmorgen niet eens iets uit mijn auto pakken. Ik hoop daarom dat het hier bij blijft."

Röttger: 'Ik hoop dat het hierbij blijft'
Programma EK handbal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl