Dusan Tadic
NOS VoetbalAangepast

Ajax mist heel veel spelers in Denemarken, maar hoopt nog altijd op viertal

Ajax moet het tegen FC Midtjylland mogelijk doen zonder onder anderen Dusan Tadic, André Onana, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen. Ook Maarten Stekelenburg en Zakaria Labyad ontbraken bij de spelersgroep die maandagmiddag naar Denemarken vloog.

Nicolás Tagliafico moest afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Fortuna Sittard aan zich voorbij laten gaan. Hij is er nu wel bij.

Tadic, Gravenberch, Onana en Labyad zijn maandagavond alsnog naar Denemarken vertrokken. Ze zijn in afwachting van de uitslag van een nieuwe test, waarna ze mogelijk alsnog toestemming krijgen om dinsdagavond mee te spelen.

De Amsterdamse club kent grote personele problemen in de aanloop naar het Champions League-uitduel met FC Midtjylland. De ploeg van trainer Erik ten Hag vertrok in eerste instantie met een flink uitgeklede selectie van slechts 17 spelers naar Denemarken.

Waardes te hoog

Voor vertrek werden alle voetballers getest op het coronavirus. Bij sommige spelers bleken de waardes (antistoffen in het bloed) te hoog om Denemarken in te komen en zodoende mochten ze niet het vliegtuig instappen.

Denemarken kent een stuk strenger beleid dan bijvoorbeeld Nederland of andere Europese landen als het gaat om waardes bij coronatesten. Wanneer de waardes te hoog zijn, heeft iemand corona. Ten Hag liet op de traditionele persconferentie voorafgaand aan een CL-duel weten dat een aantal van de achtergebleven spelers wel gewoon in Nederland had mogen spelen.

Ajax liet de achtergebleven spelers opnieuw testen in de hoop dat de waardes lager zijn en ze zo alsnog naar Denemarken konden afreizen.

'Kjell Scherpen is tot nu toe de enige keeper in de selectie van Ajax'

Ajax zou in eerste instantie eerder naar Denemarken vliegen, maar de club kreeg te horen dat ze niet in het stadion konden trainen. De vlucht werd daarom verzet en de laatste training werd nog in Amsterdam afgewerkt.

Eerder kampten ook PSV en AZ met positieve coronabesmettingen in de selectie richting hun Europese duels.

'Aantal spelers mogen wel in Nederland spelen, maar niet in Denemarken'

Ajax wist deze Champions League-campagne nog niet te winnen. Thuis tegen Liverpool werd met 1-0 verloren en op bezoek bij Atalanta Bergamo verspeelde Ajax een 2-0 voorsprong.

Ajax speelt dinsdagavond om 21.00 uur tegen Midtjylland. Liverpool gaat op bezoek bij Atalanta Bergamo (ook 21.00 uur). Op 25 november staat de vierde speelronde op het programma. Dan speelt Ajax thuis tegen de Deense ploeg en ontvangt Liverpool Atalanta.

De stand in de groep van Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl