NOS VoetbalAangepast

Ten Hag baalt van coronaregels: 'Geen toestemming om land in te komen'

'Aantal spelers mogen wel in Nederland spelen, maar niet in Denemarken'

Over FC Midtjylland worden niet veel vragen gesteld op de persconferentie van Ajax in aanloop naar het Champions League-duel met de Deense ploeg. Wel krijgt trainer Erik ten Hag veel vragen over de vele afwezigen bij de Amsterdammers en of corona daarin een rol speelt. Ajax reist namelijk met een uitgeklede selectie naar Denemarken. Ajax moet het doen zonder onder anderen Dusan Tadic, Andre Onana, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen.

"Een aantal van die spelers kreeg geen toestemming om Denemarken in te komen, terwijl ze wel gewoon in Nederland mogen spelen", reageert Ten Hag, zonder daarbij namen te noemen en het woord corona in de mond te nemen.

"We leven in een rare tijd en er zijn veel verschillende maatregelen van landen. Het heeft met testen te maken. De desbetreffende spelers zijn gezond en hebben geen symptomen of klachten."

"Ik snap dat er vanwege corona maatregelen genomen zijn en we moeten blij zijn dat we kunnen voetballen, maar het kan niet zo zijn dat het verschilt per land. We spelen in één competitie. De UEFA kan hier niks aan doen. De autoriteiten beslissen hierover", aldus Ten Hag.

'Kjell Scherpen is tot nu toe de enige keeper in de selectie van Ajax'

Ajax probeert de achtergebleven spelers opnieuw te testen en deze alsnog in Denemarken te krijgen. Vorige week kwam PSV-verdediger Jordan Teze na zijn hertest alsnog Cyprus binnen voor het Europa League-duel tegen Omonia Nicosia, nadat hij eerder geweigerd werd.

"Dat proberen we met een aantal spelers", bevestigt Ten Hag. "Het heeft allemaal met testen en regelgeving te maken. Hoe die procedures precies gaan, weet ik niet."

"We zijn hier om een wedstrijd te spelen en daar gaan we het mee doen. Het kan zijn dat één of twee spelers op een andere positie dan normaal spelen. We hadden hier al rekening mee gehouden en daarom hebben we ook veel gerouleerd. De spelers die hier zijn, zijn fit."

Privacy

De afgelopen weken ontbraken er bij Ajax regelmatig spelers, terwijl niet duidelijk was wat ze mankeerden. Ajax vertelt om privacyredenen niet of spelers besmet zijn met het coronavirus. "Want we hebben gewoon nog weinig informatie over het virus", zegt Ten Hag. "We weten ook weinig over de gevolgen op lange termijn van deze pandemie. Dus daar zijn we voorzichtig mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl