Ismael Saibari heeft gescoord voor Jong PSV
NOS VoetbalAangepast

Wedstrijd Jong PSV gaat niet door, inmiddels twaalf spelers besmet

Het aantal coronagevallen bij Jong PSV blijft maar oplopen. Inmiddels zijn er twaalf spelers niet inzetbaar omdat ze besmet zijn met het coronavirus. Vanwege de besmettingsgolf bij de Eindhovenaren heeft de KNVB het duel van Jong PSV met SC Cambuur in de eerste divisie, dat vanavond gespeeld zou worden, uitgesteld.

Bij PSV is een corona-uitbraak aan de gang. Zondag meldde de club dat zeker vijf spelers van Jong PSV besmet zijn geraakt. Inmiddels is dat aantal opgelopen tot twaalf. De regel is dat als een club over minder dan dertien fitte spelers beschikt, er niet gevoetbald hoeft te worden. Het is niet bekend wanneer de wedstrijd, die voor maandagavond op het programma stond, wordt ingehaald.

"Nu een te grote groep in een keer besmet is geraakt, is na overleg tussen de clubarts van PSV en de bondsarts van de KNVB besloten de wedstrijd uit te stellen. Het eerste doel is nu om de situatie bij Jong PSV onder controle te krijgen", meldt de KNVB.

Alle begrip bij Cambuur

Ard de Graaf, algemeen directeur van Cambuur, wenst PSV veel sterkte en snapt het besluit. "Als het aantal besmettingen bij Jong PSV zo hoog is, zit er niks anders op.

Cambuur had met een overwinning op Jong PSV de koppositie in de eerste divisie weer kunnen overnemen van Almere City FC. De Friezen blijven nu tweede in de Keuken Kampioen Divisie, Jong PSV is dertiende.

De directeur van PSV, Toon Gerbrands, wond zich afgelopen week nog op over de KNVB toen het gevraagde uitstel voor het duel met ADO niet werd verleend. "Onbegrijpelijk, ze denken niet echt mee", zei hij toen.

De woede van Toon Gerbrands en PSV-trainer Roger Schmidt over de KNVB kwam zondagavond ook in Studio Voetbal ter sprake.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl