Myron Boadu is niet met AZ afgereisd naar Napels
NOS Voetbal

Gehavend AZ houdt negentien spelers over voor Europees duel met Napoli

AZ heeft ondanks de corona-uitbraak binnen de club negentien spelers op de been kunnen brengen voor het bezoek aan Napoli. De Alkmaarders zijn woensdagochtend op het vliegtuig gestapt richting Zuid-Italië voor het duel in de Europa League.

De selectie telt drie keepers. Opvallendste afwezige is spits Myron Boadu. De overige tien spelers die afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo aan de aftrap verschenen, zijn allemaal beschikbaar.

Daags voor die wedstrijd werd AZ opgeschrikt door negen coronabesmettingen binnen de club. Dinsdag kwamen er nog meer besmettingen aan het licht, waardoor er in totaal dertien spelers zijn geïnfecteerd met het virus. De meerderheid van hen heeft overigens geen klachten, meldt de club.

Velthuis en Gullit

De UEFA schrijft voor dat er gevoetbald moet worden als er dertien spelers beschikbaar zijn. AZ zit uiteindelijk iets ruimer in het personeel dan dinsdag werd ingeschat. Tijs Velthuis en Maxim Gullit zijn vanuit de beloften toegevoegd de spelersgroep.

AZ kan geen beroep doen op de geblesseerden Ron Vlaar en Jordy Clasie. Ook onder anderen Hakon Evjen, Zakaria Aboukhlal en Tijjani Reijnders slaan de reis over. De wedstrijd Napoli-AZ begint donderdag om 18.55 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl