AZ-trainer Arne Slot
NOS VoetbalAangepast

AZ reist ondanks dertien besmette spelers wel af naar Napels

AZ is getroffen door een corona-uitbraak. Bij de club uit Alkmaar zijn acht nieuwe besmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep. In totaal zijn er nu dertien spelers geïnfecteerd met het virus. De meerderheid van hen heeft geen klachten, meldt AZ.

Vrijdag werden ook al negen besmettingen gemeld binnen de club (spelers en medewerkers). Van die groep zijn er inmiddels drie mensen negatief getest.

Woensdag naar Napoli

Over twee dagen staat er een Europa League-duel met Napoli op de agenda. Donderdagavond om 18.55 uur moet er worden afgetrapt. AZ laat weten woensdag af te reizen naar Italië met een zeventienkoppige selectie.

'Als AZ dertien fitte spelers heeft, moet het voetballen van de UEFA'

Eerder op de dag meldde de Europese voetbalbond UEFA al dat het duel "kon doorgaan zoals gepland". Het corona-beleid van de UEFA schrijft voor dat er gewoon gevoetbald moet worden als er minimaal dertien fitte spelers beschikbaar zijn. Die heeft AZ.

'Duel afgelasten'

De lokale Italiaanse autoriteiten kunnen nog wel een stokje steken voor de wedstrijd. De wethouder van sport van Napels, Ciro Borriello, liet dinsdag in Italiaanse media weten niet blij te zijn met bezoek uit Alkmaar.

Hij meent dat de hele selectie een gevaar is en in quarantaine moet. Hij pleit ervoor het duel af te gelasten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl