NOS VoetbalAangepast

Directeur na corona-uitbraak bij RKC: 'Hoop dat we erger voorkomen'

RKC-directeur Van Mosselveld: 'We hopen met afgelasting erger te voorkomen'

De eredivisiewedstrijd RKC Waalwijk - PEC Zwolle gaat zaterdagavond niet door. Bij RKC Waalwijk is de afgelopen 24 uur bij vier spelers en twee stafleden het coronavirus vastgesteld.

Acht spelers zijn inmiddels in quarantaine. Dat aantal kan nog oplopen na verder bron- en contactonderzoek. Het is de eerste keer dat een wedstrijd in de eredivisie wegens coronabesmettingen wordt geschrapt.

De selectie en staf van RKC Waalwijk werd donderdag getest conform de protocollen van de KNVB. "Daar kwamen drie positieve tests uit. Vrijdag had een aantal jongens op vrijdag klachten. Die zijn opnieuw getest. Ook was bij twee spelers de testuitslag onduidelijk. ook die hebben we opnieuw getest", legt directeur Frank van Mosselveld de gebeurtenissen van de afgelopen dagen uit.

Alarmbellen

Zaterdagochtend gingen de alarmbellen bij Van Mosselveld al vroeg af toen er opnieuw positieve tests waren. "Toen heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen en overleg gevoerd met de clubarts en de bondsarts van de KNVB wat doen. Ik hoop en denk dat we de juiste beslissing hebben genomen."

Overleg

Het besluit om de wedstrijd af te gelasten is genomen na overleg tussen de bondsarts van de KNVB, de clubarts van RKC Waalwijk en de GGD.

Geen van de partijen vond het verantwoord om de spelersgroep van RKC Waalwijk bij elkaar te brengen om de wedstrijd tegen PEC Zwolle te spelen. Ook al gaf de bond voor het seizoen aan een duel bij enkele coronageval binnen een selectie niet meteen te schrappen.

Erger voorkomen

"We zijn heel zorgvuldig geweest", verklaarde Van Mosselveld. "We hebben voldoende spelers om te spelen, maar je wilt risico's uitsluiten. Het zou kunnen dat jongens die donderdag negatief hebben getest toch besmet zijn. Anderen hebben een dag later ook klachten gekregen terwijl bij het eerste onderzoek geen coronabesmetting aan het licht kwam. We willen hiermee erger voorkomen. Ook richting PEC Zwolle en in het belang van de competitie wil je geen risico's nemen."

De KNVB zal zo spoedig mogelijk een nieuwe datum inplannen voor RKC Waalwijk PEC Zwolle. Zondag 27 december is een serieuze optie: dan wordt ook FC Utrecht-AZ (van de eerste speeldag) ingehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl